Адв. Елена Гунчева отново повежда листата на „Възраждане“ във Великотърновски регион

Партията иска отмяна на Covid мерките, промяна на образователната система и здравеопазването

ПП „Възраждане“ се явява с листа от 9 кандидати на предстоящите парламентарни избори във Великотърновския многомандатен район, а начело застава адв. Елена Гунчева, която е и кандидат за вицепрезидент на формацията. В събота на среща със свои съмишленици в старата столица тя и останалите в листата представиха своите основни приоритети, заложени в програмата си.

Ивайло Парашкевов, Дочка Иванова, Елена Гунчева, Цвета Галунова, Любослав Серафимов, Снежана Боянова и Иван Драгостинов (от ляво надясно)

„Трябва да осъзнаем каква политика очакваме от тези, които ще изберем. Затова и призовавам, когато гласуваме, да мислим за България. Да изберем почтени, образовани и най-важното – родолюбиви българи, да ни управляват. България трябва да е най-важното за всички нас и за политиците. Смятам, че не трябва да даваме възможност на политици от статуквото и политици на чужди проекти да управляват България, три десетилетия нашите политици работят само за личното си облагодетелстване“, мотивира решението си да се кандидатира за вицепрезидент и народен представител адвокат Гунчева.

Сред приоритетите, които най-неотложно трябва да бъдат обсъдени в следващото Народно събрание според формацията, са отмяна на мерките във връзка с пандемията, налагани със заповед на здравния министър, справяне с демографската криза, промяна на образователната система и политиката по здравеопазване.

„Не е нормално да има пари за рекламиране на принудителната ваксинация, а да няма средства за лечение на деца в чужбина, здравеопазването не трябва да бъде търговия. Голям проблем е и образованието. Недопустимо е чужди фондации да се бъркат активно в българското училище и да пренаписват учебниците и историята ни. Да се налагат чужди за нацията ни идеи и ценности на най-беззащитните – нашите деца. Патриотизмът, любовта към Родината биват обявени за език на омразата, което е абсурдно и няма да го допускаме повече. Качеството на образованието се влошава с всяка година и от училищата ни излизат функционално неграмотни млади хора“, коментира адв. Гунчева.

Сред акцентите на „Възраждане“ е и подпомагането на дребния и средния бизнес и насърчаване на българското предприемачество да открива нови производства.

В листата на партията в IV МИР след водача адв. Елена Гунчева на втора позиция влиза и Цвета Галунова, която е психолог по образование и по-позната във Велико Търново покраx шахматната си кариера. Трета в листата е Дочка Иванова, длъжностно лице по защита на данните във „ВиК Йовковци“, четвърти е филологът Любослав Серафимов, на пета позиция е Иван Драгостинов – доктор по социална психология. Шеста и седма позиция в листата на формацията заемат Снежана Боянова, която е дългогодишен преподавател във ВТУ, и Ивайло Парашкевов. Последни в листата са икономистът Тодора Камбарева и Иван Георгиев.

Дияна ГАНЕВА

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.