Талантливи ученици от Велико Търново получиха награди от Ротари клуб

Ваучери, чиято парична равностойност e 250 лв. и 150 лв., получиха девет изявени възпитаници на великотърновски училища. Наградите, които се дават ежегодно от Ротари клуб – В. Търново, бяха раздадени на церемония в Ритуалната зала на Общината.
Децата са носители на престижни награди от национални олимпиади и състезания и са завоювали призови места в надпреварата в различни области. Отличията им връчиха президентът на клуба Венелин Иванов, кметът на Велико Търново Даниел Панов, който е почетен член на клуба, и председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов в присъствието на представители на Общината, членове на клуба, родители, преподаватели и приятели на учениците.
От 2015 година Ротари клуб – Велико Търново, изпълнява проекта „Талантливите деца на Велико Търново“.
„Вашите успехи и постижения са гордост за нас. Желая ви да бъдете добри посланици на Велико Търново като водещ образователен център“, обърна се към наградените ученици кметът Панов. Той подчерта, че в старата столица образованието винаги ще е водещ приоритет. Кметът благодари на Ротари клуб за чудесната инициатива, която се провежда от шест години и е стимул за развитието на учениците от Велико Търново.
Наградените ученици от Профилирана езикова гимназия са Ванеса Мария Мюл – 11-и клас, и Есин Еджевит Мехмедали – 12-и клас. Те получиха по 250 лева за първите си места на олимпиадата по немски език.
Отличените възпитаници на ПМГ с награди по 250 лева са Самуил Калоянов Николов – 11-и клас, за отличното му представяне в надпреварата по информационни технологии; Пламен Димитров Миланов – 11-и клас, първи на олимпиада по история и цивилизация, и Габриела Светлинова Минчева – 12-и клас, за отличната й оценка по химия. Ваучери за 150 лева получиха Илия Генчев Ников – 9-и клас, и Калина Росенова Досева – 10-и клас, завоювали втори награди на олимпиада по физика.
Наградените ученици от ЧПГ „АК -Аркус“ са Ивана Светославова Стоянова – 9-и клас, с ваучер за 150 лв. за второто си място в надпреварата по речеви умения и Наум Тодоров – 10-и клас, който получи 250 лв. за първото си място в надпреварата „Бог е Любов“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.