Слънчев ден с приятни температури

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. За В. Търново минимална температура около 4.

В сряда времето ще бъде предимно слънчево. Сутринта по поречието на Дунав и около по-големите водни басейни ще се образуват мъгли, които с напредването на деня постепенно ще се разсейват. Ще духа слаб локален вятър. Максималната температура ще е между 15 и 17 гр. За В. Търново максимална температура около 17. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина сутринта отново ще е мъгливо, но с напредването на деня мъглите ще се разсейват. Само по най-високите части почти през целия ден ще има мъгли или ниска слоеста облачност. Ще духа умерен вятър от юг, а по най-високите части – слаб от север. Максималната температура ще се повиши и на 1200 м ще бъде около 12 гр., а на 2000 м – около 6.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.7 гр. през 1998 г., а най-ниската измерена минимална температура е -2.2 през 1997 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 37 минути и ще залезе в 18 часа и 26 минути. Фаза на Луната: един ден преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *