Със симфоничната приказка „Петя и вълкът“ се възстановяват съботните представления за деца в Музикално-драматичния театър

Екипът на МДТ „Константин Кисимов“ отново ще зарадва децата на Велико Търново с известната симфонична приказка „Петя и вълкът“ от Сергей Прокофиев. Обичаният спектакъл за малчуганите ще бъде представен на 23 октомври от 11 часа в голяма зала на МДТ и с него се възстановяват съботните представления за деца в старата столица.

Премиерата на „Петя и вълкът“ бе в Международния ден на детето, а представленията през юни бяха аплодирани от около 500 зрители.

В красивата музикална приказка на Прокофиев чрез игра и забавление детската публика се запознава с инструментите от симфоничния оркестър. Интересното е, че образът на всеки герой в произведението се пресъздава чрез характерна тема, изпълнена от различен музикален инструмент или група инструменти. Образът на Петя е представен чрез струнните инструменти, а този на вълка – чрез валдхорни. Музикалният образ на дядото е пресъздаден чрез музикални партии на фагот. Птичката звучи чрез изпълнение на флейта, патицата – чрез обой, а котката – чрез кларинет. Ударните инструменти озвучават ловците.

Великолепният спектакъл на „Петя и вълкът“ за великотърновска сцена е дело на режисьора Даниела Христова, диригент е Васил Вълчев, а сценографията е на Христина Стоилова. В симфоничната приказка участват актьорите Стефка Златкова, Лиляна Иванова и Тони Христова заедно с оркестъра на МДТ „Константин Кисимов“. Разказвач в приказката е Цветелин Илчев.

Билети за симфоничната приказка за деца „Петя и вълкът“ се продават на касата на великотърновския театър.

Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването представленията се провеждат при 50% пълняемост на салона, спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *