„Има такъв народ“ стартира предизборната си кампания във В. Търново с водосвет и мотивация да повтори победата си в региона

Хората на Слави Трифонов определиха предстоящия вот като най-голямото предизвикателство за партията до момента

 

„ИМА ТАКЪВ НАРОД“ ДАДЕ СТАРТ НА ПРЕДИЗБОРНАТА СИ КАМПАНИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО С ВОДОСВЕТ В ХРАМА „СВ. НИКОЛАЙ“ В НАЙ-СТАРИЯ КВАРТАЛ НА ГРАДА „ВАРУША“. В църквата кандидат-депутатите на партията на Слави Трифонов запалиха свещи за здраве, благоденствие и тръгнаха уверени към парламентарния вот на 14 ноември. Те си поставиха за задача да затвърдят отличните резултати, които постигнаха на последните избори.

Областният координатор на „Има такъв народ“ адв. Момчил Иванов заяви, че обществото е останало в неведение на някои от събитията, които довели до невъзможността от партията да излъчат редовен кабинет.

„Наистина направихме всичко възможно да има Правителство, но естествено със 65 депутати това става трудно. Някак си в еуфорията и стремежа да се справим с ГЕРБ и последиците от това диктаторско управление, като че се подведохме и подценихме факта, че със толкова народни представители никой не е правил кабинет. Имахме огромно желание, предложихме Правителство на малцинството, а това не правено последните 25 години. Най-голямото подвеждане беше, че ще получим подкрепа от останалите партии на протеста. За съжаление на всички, големият удар дойде точно от тези партии. Не го очаквахме и смятахме, че всички, които бяхме рамо до рамо на протестите гледаме в една посока. Изкараха ни, че сме хора без автобиографии и експертиза и така по лековат начин бе пропилян шанса за съставяне на кабинет“, заяви той.

По думите му, преговорите за съставяне на Правителство вървели идеално и дори били уточнени основните насоки в политиките, но и в един момент поведението на протестните партии тръгнало в друга посока. Изтъкна, че някои може би възприели поведението на депутатите от „Има такъв народ“ като твърде агресивно, но той самият го нарече – нестандартно.

„На тези избори във Велико Търново предизвикателствата настина са големи. Сред водачите на листи е Делян Пеевски. Това за мен беше шокираща новина и е сериозна провокация спрямо жителите на старата столица. Сигурен съм, че те ще отговорят подобаващо на тази провокация със своят вот. От друга страна тук ще се бори и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, който е противовес на тази поява на Пеевски в региона. Това е не по-малко предизвикателство. Приближените на тази партия провалиха единствената кандидатура от областта за министър за последните няколко десетилетия – в мое лице“, коментира още адв. Иванов.

Той допълни, че ситуацията с вота носи още любопитни моменти и заради появата на новия политически субект, създаден от бившите служебни министри.

„Лесно е от министерските кресла да се слезе на политическата сцена“, допълни областният координатор.

Водачът на листата проф. д-р Андрей Чорбанов пък заяви увереност, че и на предстоящият вот жителите на региона ще подкрепят партията на Слави Трифонов.

„Тази война за мен е от преди 2 години и изключително важно, че хората ни вярват. Става дума за експертни неща, които определят политиката, защото се оказа, че здравната политика може да определя икономиката. Важно е да има колкото може повече депутати от областта, за да бъде по-добре представен региона“, сподели имунологът.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимки: авторката

 

One thought on “„Има такъв народ“ стартира предизборната си кампания във В. Търново с водосвет и мотивация да повтори победата си в региона

  • 20.10.2021 в 19:57
    Permalink

    Момчил Иванов, горд член на ЮФ на ВТУ защо не е карантиниран. Баш майсторът на ваксините Чорбанов, заедно с неговата свита, днес продаваше пинизи пред продавачките на корнишони на Пазара. Натъкнал тесни гербаджииски панталони и остри чипици тип софийско парвеню бе център на вниманието. Никой не го разпозна. Прочем, отзад е доста оплешивял. Институтът Пастьор, очевидно малко храни.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *