Мустафа Карадайъ във Велико Търново: „Ще работим в най-скоро време България да достигне средните европейски стандарти на живот“

Кандидат-президентът на ДПС призова за обединение и премахване на противопоставянето в обществото

ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ОМРАЗАТА, РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО И ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО АПЕЛИРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ДПС и председател на партията Мустафа Карадайъ. Лидерът на Движението за права и свободи участва в общоградска среща със симпатизанти на политическата формация в старата столица във вторник вечерта, на която посочи част от приоритети в програмата си. На събитието присъстваха също зам.-председателите на ДПС Йордан Цонев и Халил Летифов.

Карадайъ бе категоричен, че само чрез обединение около национално значими каузи може да се съгради светло бъдеще за родината.

„Чувам различни оправдания, че президентската институция няма власт. Напротив – Великото народно събрание е било мъдро и й е определило много важна роля – освен да бъде обединител на нацията, президентската институция е призвана да предлага обединяващи национални каузи, а не да влиза в окопите на политическите битки. Предлагам една такава цел – в най-много време България да достигне средните европейски стандарти на живот. Ние можем задаваме правилната посока, а изпълнителната и законодателната власт трябва да работят за ускорено икономическо развитие на страната“, изтъкна кандидат-президентът.

Председателят на ДПС е категоричен, че президентът следва да е олицетворение на единството на нацията и да се ръководи от интересите на народа. Тези задачи пред бъдещия държавен глава носят изключителна отговорност, защото трябва да се изпълняват във време, в което всеки се страхува за живота, здравето и запазването на работата си.

„Ние с госпожа Искра Михайлова – кандидата ни за вицепрезидент, в цялата ни политическа биография сме доказателство и олицетворение на единството на нацията. Още от самото създаване на ДПС, основната ни философия за правене на политика е заедността, различните да бъдем заедно, да отстояваме своята идентичност, ако е необходимо, да помогнем на различния и заедно да градим общото ни бъдеще в България. За нас различието не е проблем, а богатство. Но за някои, заемащи главни постове, е необходимо да бъдат кардиохирурзи, за да виждат какво има в сърцата на хората и да търсят различието, вместо да четат Конституцията. Ние ще бъдем гарант за спазването на законите в страната“, заяви лидерът на ДСП.

ТОЙ БЕ КАТЕГОРИЧЕН, ЧЕ Е ДОШЛО ВРЕМЕ ЗА НОВ ЕТАП В РАЗВИТИЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ. Убеден е, че планът за ускорено развитие на страната, който Движението за права и свободи е разработил, е пътят към просперитета на държавата.

„Друга наша цел е осигуряването на безплатна и достъпна детска градина за всяко дете в България. Казвам го с категоричност, че ще се случи, защото ние сме доказали, че сме хората, които можем да постигаме приоритети си. Например през 1991 година, когато все още съществуваше Варшавският договор, създателят на ДПС и почетен председател д-р Ахмед Доган от трибуната на Народното събрание заяви, че мястото в България е в ЕС, но преди това трябва да стане член на НАТО. Левите бяха против, но движението направи така, че да се постигне съгласие по тази цел.

Тези избори ще бъдат трудни, но си заслужава, защото платихме много висока цена, за да вкараме демокрацията в нашата страна и сме свидетели как последните години се руши държавността и демокрацията“, допълни кандидат-президентът и призова всички българи, които милеят за страната, да ги подкрепят с номер 17 на предстоящия вот на 14 ноември.

Зам.-председателят на партията Йордан Цонев пък посочи, че издигането за държавен глава на Карадайъ е исторически момент за ДПС, тъй като това е първата кандидатура за президент на Движението. Подчерта, че думите единство, патриотизъм и обединение са превърнати в клише и е време отново да се изпълнят със съдържание.

„Президентът следва да изпълнява вменените му от Конституцията задължения и правомощия. Когато Румен Радев бе избран, мислехме, че ще е различен от Бойко Борисов, но още с първото му влизане в Народното събрание у нас се появиха съмнения. Причината бе обръщението, което направи към депутатите: „Остават ви няколко дни“.

Смятаме, че моделите Борисов и Радев не са полезни за държавата, заяви Цонев.

ХАЛИЛ ЛЕТИФОВ ПЪК ДОПЪЛНИ, ЧЕ ИМА КРИЗА В ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ И Е ВРЕМЕ ДА СЕ НАМЕРИ ИЗХОД ОТ ТАЗИ СИТУАЦИЯ. 

„Никой от нас няма съмнение, че господин Карадайъ е най-достойният кандидат. Никоя друга партия не се е осмелила да издигне своя председател за президент“, подчерта той.

Областният лидер на ДПС Гюнай Далоолу, който е част от листата за Великотърновския регион, бе категоричен, че председателят на Движението ще отиде на балотаж. По думите му, партията ще заложи на позитивна кампания и няма да отвърне на нападките, с които непрекъснато е атакувана от останалите политически формации.

„Много си мълчим на обидите, които ни нанасят, но ние знаем нашите права! Не може от сутрин до вечер всички да се занимават с ДПС. Ние ли сме най-голямата злина в България? На нацията й трябва обединител и ние сме убедени, че това е господин Карадайъ“, посочи Далоолу.

Кандидат-депутатът от старата столица Мастън Мастънов подчерта, че в последните 30 години ДПС се е доказала със своето постоянство и винаги остава близо до хората.

„Ние никога не говорим празни приказки. Ние не сваляме звезди, не казваме, че ще правим чудеса, не обиждаме нашите опоненти, а протягаме ръка към всички за положителни идеи за благото на цялото общество“, заяви той.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимки: авторката

3 thoughts on “Мустафа Карадайъ във Велико Търново: „Ще работим в най-скоро време България да достигне средните европейски стандарти на живот“

 • 20.10.2021 в 17:21
  Permalink

  Дълги години чакаме оправянето ви , къде е….вашия живот си изтече на министерски заплати, а пенсионерите си умират бедни като църковни мишки…от 70 години чака тунела под Шипка, магистралата София-Варна…какво да си говорим. Лъжи след лъжи.

  Отговор
 • 20.10.2021 в 21:57
  Permalink

  До „Джеронимо“ на паркинга бяха спряли 7-8 джипа, до тях млади добре развити момци, които говореха лош български език седяха и люпеха семки. Автобусът на Мустафата беше пред общината. По едно време един от момците извика на другите, че „след 5 минути излизат“, всичката сган наскача по колите и изчезнаха. Поне двама от момците носеха пищови. Та така…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *