Трактор блъсна майка на две деца

43-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ ПАВЛИКЕНСКО БЕРЕ ДУША, СЛЕД КАТО ТРАКТОР Я БЛЪСНАЛ В ГЛАВАТА, НАУЧИ „БОРБА“. Инцидентът е от вторник, докато потърпевшата изпълнявала задълженията си на розоберачка на полето в село Батак. Шофьорът на селскостопанската машина тръгнал на заден ход, но не видял, че работничката се е навела, и й нанесъл животозастрашаваща травма.

Жената е транспортирана по обяд с линейка в Спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където след множество консултации с лекари и образни изследвания медиците дават заключение, че се налага специализирана помощ. Още същия ден е изпратена за лечение в УМБАЛ „Св. Анна“ в София. Местните доктори са категорични, че освен чисто медицинска терапия ще се наложат и лицевовъзстановителни и дентални процедури, тъй като пациентката е обезобразена и й липсват зъби.

„Това е голяма трагедия. Жената от 3 месеца е ангажирана като розоберачка и става дума за трудова злополука. Работничката е здравно неосигурена и по всяка вероятност работодателят трябва да помогне финансово за лечението й“, коментира кметът на селото Зенко Маринов.

Той сподели, че жената е майка на две деца – момче и момиче, и от кметството са готови да организират кампания за набиране на средства за семейството.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *