Търновци протестираха срещу въвеждането на зелен сертификат

ДЕСЕТКИ ТЪРНОВЦИ СЕ СЪБРАХА ПРЕД СГРАДАТА НА РЕГИОНАЛНАТА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ В СТАРАТА СТОЛИЦА В СРЯДА, ЗА ДА ИЗРАЗЯТ НЕСЪГЛАСИЕТО СИ С НОВИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ. Протестиращите бяха категорични, че изискването за зелен сертификат за ваксинация е грубо нарушаване на правата, гарантирани им от Конституцията на България. Присъстващите на митинга носеха българския флаг и табели с надписи: „Имам антитела, нямам нужда от ваксина“, „Свободен свят за децата ни“ и т.н. Събитието бе организирано във Фейсбук и премина в присъствието на служители на МВР.

„Новите мерки са антизаконни. Този зелен сертификат няма да доведе до нищо добро и предизвиква разделение на обществото. Ограничава се правото за свободен избор. Това е стъпка към създаване на концлагер за нас. За нашите предци е имало арийска раса и са преживели същото“, сподели Иван Петков, който бе един от протестиращите.

„Едни нереални PCR тестове определят живота ни. Този метод дава фалшива информация за заболяемост и оттам статистиката не е вярна. Според мен най-доброто е хората да преболедуват, а не да се всява страх и напрежение сред обществото. Трябва да се премахнат ограниченията. В много държави отпаднаха тези зелени паспорти и съдът там ги определи като дискриминационни. Това се случи в Испания и Словения. Трябва да кажем „не“ на това безумие“, изрази мнение Деница Александрова.

Участващите в митинга подчертаха, че няма да рискуват здравето си, участвайки в изпитването на ваксините, които според тях все още не са доказали своята безопасност въпреки становището на Световната здравна организация и Европейската агенция по лекарствата.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка: авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *