Горещи новиниИзбори 2021

Излизането от кризата зависи от политиците

Кризата вече е политическа, а не здравна, заявяват кандидатите за президент и вицепрезидент на „Национално обединение на десницата“ Горан Благоев и Ивелина Георгиева.

Само ясно политическо решение може да посочи пътя за излизане от Covid кризата. Управляващите докараха обществото до състояние да се избием един друг, защото въвеждат изключително закъснели и необмислени мерки. И дано не бъда лош пророк, но тепърва хората ще излизат на улицата. Така кандидатът за президент на „Национално обединение на десницата“ Горан Благоев коментира поредната заповед на служебното правителство с мерки срещу разпространението на Covid-19.

Горан Благоев и Ивелина Георгиева се явяват под номер 7 в интегралната бюлетина за изборите на 14 ноември като кандидати на дясната коалиция.

Възраждане и „Атака, са с подчертано проруски профил и питам дали някой отдалеч не дирижира протестите им точно в предизборния период, така че да се дебалансира ситуацията в държавата и да вдигнат акциите на настоящия президент Румен Радев?, попита Благоев по повод скандалното поведение на двете партии.

В този момент на силно поляризиране посланието към обществото не бива да е с вдигнати юмруци“, коментира Горан Благоев.

Здравната криза стигна дотук поради липса на смело политическо лидерство от самото й начало. Нямаше ясна воля и последователни мерки, които да убедят хората, че правилният път за излизане от кризата е да се ваксинират, да спазват мерките и да вървим напред – така както в момента повечето европейски държави, които излизат от кризата и се връщат към нормалния начин на живот“, заяви Ивелина Георгиева.

„Тази криза не е здравна, не е медицинска – моите колеги лекари отдавна знаят как да лекуват и диагностицират това заболяване“, подчерта тя.

Аз не подкрепям нищо задължително, ако хората не са убедени в необходимостта да направят нещо, те имат право на избор, но задължително трябва в тези институции, като болници и социални заведения, да се гарантира, че персоналът не носи риск за пациентите или хората, които са настанени там. Дали това ще бъде с ваксинация, или с ежедневно или периодично тестване няма значение, но трябва да се гарантира, че персоналът не носи риск. Аз съм за доброволна ваксинация, но съм убедена, че в момента процентът на ваксинация в държавата е толкова нисък, защото не се проведе информационна кампания, която да е насочена към страховете и притесненията на хората“, каза д-р Георгиева.

Хората, които не се ваксинират, не го правят, защото са лоши хора или вярват в конспиративни теории. Те не се ваксинират, защото имат своите страхове. Дали защото имат своите заболявания, или са бременни и т.н. Никой до този момент не направи така, че те да бъдат убедени в това да пазят не само собственото си здраве, но и здравето на своите близки и на обществото като цяло. Моля ви, ваксинирайте се“, завърши кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева.

One thought on “Излизането от кризата зависи от политиците

  • Политиците би трябвало да са завършили политология. Управляват ни всякакви хора, а къде са Българските политолози? Как може за толкова години да не се появи един лидер, който да обедини нацията. Може ли от 8 000 000 българи да не се намери някой който да вдигне тази държава. И Как няма да казват, че политиката е мръсна работа.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *