Второкласници от СУ „ Вела Благоева“ отбелязаха Световния ден на благотворителността с редица инициативи

На 19 октомври – Световния ден на благотворителността, малчуганите от II „в“ клас на СУ „Вела Благоева“ изработиха и надписаха красиви картички с мисли, посветени на благотворителността и милосърдието, от исторически личности като Емил Зола, Томас Браун, Томас Фулър, Чарлз Дикенс, Джон Ръскин и др. Децата с радост посетиха и съученици от вторите, третите и четвъртите класове, на които представиха работата си по програмата „Научи се да даряваш“.

Още в началото на годината учениците с класен ръководител Светла Филева започнаха работа по програмата. Първите стъпки на децата бяха свързани с изписването и запознаването с думи като човеколюбие, благотворителност, добротворчество, взаимопомощ, добронамереност, състрадателност, съпричастност, сърдечност и милосърдие. Те се опитаха да онагледят своята представа за тези понятия в рисунки. Второкласниците бяха подкрепени от семействата си, които дариха средства за създаване на фонд за благотворителни инициативи.

Първият проект, който те осъществиха и посветиха на „Научи се да даряваш“, беше закупуването на „Енциклопедия дарителство“ и даряването на трите й тома на училищната библиотека. Важна част от работата на второкласниците по програмата са знанията и уменията за избор на инициатива за благотворителност, реализиране на идеен проект, изработване на материали и представяне на идея.

Дияна ГАНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *