Гранпри, две златни и едно сребърно отличие за вокално студио „Таланти“

Певците на музикалния педагог Венелина Пъневска от ВС „Таланти“ при Народно читалище „Искра“ отново донесоха няколко призови награди във Велико Търново, този път, участвайки във фестивала „Лей се песен“ в София.

12-годишната Ангелика Любомирова грабна най-голямата награда на форума – гранпри на фестивала, като надви участниците от всички възрастови групи. Тя се представи с песента на Ани Лорак „Солнце“. Първо място за индивидуално изпълнение бе отредено за 8-годишния Калоян Минчев, който завоюва своето злато с песента „Лялечка“. Първо място в категория „Вокални ансамбли“ спечели и дуетът на Рада Георгиева и Ангелика Любомирова с песента „Вдвоем“. Рада Георгиева пък грабна среброто в категория „Солисти“ с песента „Снег“.

Фестивалът „Лей се детска песен“ се организира от дружество „Руски камерен театър”, Младежко обединение „Стремеж” и Руския културно-информационен център.

Фестивалът е за деца от 5 до 18 г., а целите му са популяризация на руската детска песен сред децата в България, създаване на условия за общуване и популяризация на детската изява и творчество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *