Кафенета и заведения за хранене затварят заради липса на зелен сертификат на персонала

Още в първия ден след заповедта на здравния министър за въвеждането на зеления сертификат като пропуск за много обекти и възможност за работа кафенета и заведения за хранене в центъра на Велико Търново останаха затворени.

Така например, да се нахраниш в „Царица Елена“, беше невъзможно. Заради неваксиниран персонал не приемаха клиенти и в кафенето в близост до Военния клуб, показа репортерска проверка на в. „Борба“. Точно от това заведение млада жена заяви, че не се е ваксинирала и няма такова намерение, дори ако се наложи да затворят задълго и да остане без работа.

Зеленият сертификат отново раздели великотърновци на два полюса, като всеки си има своите аргументи „за“ и „против“ ваксините. Но да останеш без препитание не заради уволнение или частичен локдаун, а защото упорито отказваш да се ваксинираш, започва малко да прилича на инатлък. Освен правото на труд, за което наскоро протестираха от бранша на ресторантьорите и е едната страна на проблема, хората очакват и услуги от този бранш. Остава да се намери пресечната точка на интересите на всички страни, без да се стига до взаимни нападки.

Ана РАЙКОВСКА

3 thoughts on “Кафенета и заведения за хранене затварят заради липса на зелен сертификат на персонала

 • 22.10.2021 в 16:39
  Permalink

  A да те ваксинират без да щеш какво е – тирания?! По-добре с такава простотия, отколкото ваксиниран след някоя друга година…
  Ама те и болници за лекуване ви правят,не се бойте. И там организирано ще вкарват…

  Отговор
 • 22.10.2021 в 20:20
  Permalink

  „Но да останеш без препитание не заради уволнение или частичен локдаун, а защото упорито отказваш да се ваксинираш, защото упорито отказваш да се ваксинираш, започва малко да прилича на инатлък“….. То пък, защото тази статия прилича „малко“ на изсмукан от пръстите плосък тарикатлък на пишман журналист, г*золизец и д*педавец. Не инатлък, свинска главо, със сварен мозък, нееее! Не всички под общ знаменател са ковид-овце като Ваша милост. За разлика от Вас, множество български граждани имат все още здрав разум и търсят и отсяват информацията, относно настоящата пандемия от документи, интервюта, официални публикации на международно ниво, които сравняват с поднесената информация в мейнстрийма от платени публикации. Има множество доказателства от разностранни източници относно съмнителния ефект на анти-ковид ваксините и още повече от потенциалните рискове, които се завоалират и премълчават. Вземете пример с Израел, които са първенци с масова ваксинационна анти-ковид кампания и вижте – резултатите са вече на лице. Обърнете специално внимание, защо израелското министерство на здравеопазването оповести, че вече не признава зеления сертификат за разумна мярка. Потърсете количествени цифрови данни за броя случаи от информационния портал на Израел за докладваните тежки здравословни нарушения и смърт като проявен страничен ефект на анти-ковид ваксина. Това, че хората имат инстинкт за самосъхранение и здрав разум е далеч от определението Ви като проява на „инатлък“.

  Отговор
 • 24.10.2021 в 13:30
  Permalink

  „да останеш без препитание не заради уволнение или частичен локдаун, а защото упорито отказваш да се ваксинираш, започва малко да прилича на инатлък“…. Грешите многоуважаеми, и обиждате и инфантилизирате българския гражданин. Това, че хората са мислещи и имат инстинкт за самосъхранение и използват здрав разум е далеч от определението Ви като проява на „инатлък“. Има множество информация – документи, интервюта, официални публикации на международно ниво, както и разбира се противоречива информация, поднесена чрез платени публикации в мейнстрийма. Вземете реални примери, какво наистина се случва в света, а не да си затваряте очите. Гледайте интервюта с бивши служители на фармацевтичните гиганти, военни, лекари, професори, потърсете количествените данни за броя докладвани случаи на тежки здравословни нарушения и смърт, в следствие на противоковидна ваксина. Обърнете внимание какво се случва в Израел, които са първенци с масовото ваксиниране – лавина от тежки странични ефекти. Тяхното министерство на здравеопазването дори оповести, че не признава зеления сертификат за разумна мярка… А ние тука да се натискаме за инжектиране на потенциално вреден за живота и здравето продукт. Къде е списъкът със съставките? Защо възниква синдром на множествено органно възпаление? Защо има разминаване в състава на партидите и множество докладвани случаи в Америка с букет от най-разнообразни увреждания? Защо се приписва проявата на даден симптом у ваксиниран човек за ковиден симптом, а не за проява на страничен ефект от ваксината. За това подробно говори Карън Кингстън, биотехнологичен експерт, работила в една от фирмите произвеждащи въпросните ваксини.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *