„ТОПЛОФИКАЦИЯ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО“ НАПОМНЯ НА КЛИЕНТИТЕ ДА ПРИКЛЮЧАТ РЕМОНТИТЕ ПО ВЪТРЕШНИТЕ ИНСТАЛАЦИИ В СГРАДИТЕ

„Топлофикация –  Велико Търново“ стартира новия отоплителен сезон 2021/2022 г. В тази връзка от дружеството отново напомнят на клиентите, че за безпроблемно включване на парното, трябва да приключат с ремонтите по сградната инсталация.“, съобщават от предприятието. „Молим, в случай, че се налага по-продължително извършване на ремонтни дейности, нека бъдем информирани. Клиентите трябва да поставят бележка на входа на сградата или да ни уведомят по телефон.“, добавят от дружеството.

 

„След приключване на ремонтите по вътрешната отоплителна инсталация тя може да бъде запълнена и да се стартира отоплението в сградата. За качествено пускане на парното е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено топлоподаване, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.“, заявяват от „Топлофикация  – Велико Търново“.

 

От дружеството препоръчват на клиентите да проверят индивидуалните устройства в домовете. „В случай, че дисплеят на уреда е без показания те трябва  да се обърнат към своя топлинен счетоводител.“, напомнят още от централата.

 

„Топлофикация – Велико Търново“ информира клиентите, че до 1-ви януари 2027 г. всички уреди за отчитане на парното и топлата вода трябва да осигуряват възможност за дистанционен отчет. „За преминаване към този начин за снемане на показанията, трябва да бъде взето решение на етажната собствено, поне с 2/3 мнозинство. Съветваме клиентите да не чакат крайния срок.“, заявяват от дружеството. От топлофикацията посочват, че дистанционният отчет ще спести време на потребителите за чакане на инкасаторите в жилищата. „С новите уреди клиентите следят в реално време показанията си и плащат само консумираната енергия. Дистанционните устройства свеждат до минимум риска от кражби на топлинна енергия. С новите устройства се намалява възможността от допускане на грешка от недоглеждане или бързане по време на въвеждане на данните от индивидуалните уреди“, разясняват от топлофикационното предприятие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *