Три титли за ПК „Царевец“ от силния международен турнир „Burgas Swimming Open“

Близо 700 състезатели от 42 клуба участваха в международния турнир по плуване „Burgas Swimming Open“. Включиха се плувци от България, Хърватия, Гърция, Турция и Румъния. Състезателите бяха разделени във възрастови групи от мъже и жени до 9-10-годишни деца. Великотърновският клуб „Царевец“ се включи с 22 състезатели. Виктория Гроздева (деца 9-10 г.) завоюва 2 златни медала, побеждавайки на 100 метра свободен стил и 100 м съчетано плуване, а на 50 м гръб е с бронз. Петър Хаджииванов (при юношите мл. възраст 13-14 г.) спечели злато на 100 м съчетано плуване и сребро на 50 м бруст.

„Другите ни състезатели не успяха да вземат медали, но похвалното е, че значително подобриха резултатите си. Турнирът в Бургас беше на изключително силно ниво и организацията по провеждане бе перфектна.

Това беше първото ни състезание на 25-метров басейн за сезона. Предстои ни още един турнир – в гр Пловдив, преди държавните първенства, които са в края на ноември и началото на декември“, разказа треньорът Панайот Паздерков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *