Д-р Пламен Пасков определи Covid пандемията като манипулация, само доказаните ваксини помагат

ПП „Възраждане“ проведоха над 4-часова среща със свои симпатизанти във В. Търново

Снежана Боянова, Любослав Серафимов, Пламен Пасков, Цвета Галунова и Дочка Иванова (от ляво надясно)

„За коронавирусите се знае от десетилетия“, коментира известният ветеринарен доктор Пламен Пасков по време на отворена среща със симпатизанти на ПП „Възраждане“ във Велико Търново. Той изрази мнението си относно пандемията от Covid-19. Над 4 часа продължи срещата му в старата столица, а залата се оказа тясна за всички желаещи да се включат в дискусията. Според него манипулациите са умишлени. Д-р Пасков разказа интересни факти за Италия, Испания и Гърция и твърди, че нашите управници и част от държавите по света са ни залъгвали за вируса.

Всички от ПП „Възраждане“ изразиха мнението си против въвеждането на новите мерки и задължителното въвеждането на зеления сертификат.

„Хората са принудени да се ваксинират, за да не загубят работата си, стотици се свързват с нас с молба за помощ и съдействие. Ние ще помогнем с каквото можем на всички. Принуждаването към задължително ваксиниране срещу Ковид-19 нарушава гражданските права, гарантирани от Конституцията и редица международни актове. Съгласно чл. 52 ал. 4 от Конституцията на Република България никой не може да бъде подлаган принудително на лечение и на санитарни мерки освен в предвидените от закона случаи. Ще продължим протестите в старата столица, както и в цяла България“, коментира втората в листата на партията за Великотърновски многомандатен район Цвета Галунова.

От формацията смятат, че доказаните и ефикасни ваксини са в полза на хората и тяхното здраве. Но експериментални ваксини, за които изпитанията не са приключили и за които няма категорични данни нито за периода на защита, нито за страничните ефекти, лекарствени взаимодействия и смъртните случаи след поставянето им, трябва да се инжектират само на доброволен принцип, като държавата не поставя правото на труд и образование в зависимост от тях.

„Pfizer е сред най-осъжданите фармацевтични компании не само заради ваксината срещу коронавирус. Ваксината на Pfizer не е достатъчно проучена. Има информация, която официално съобщава, че тестовете на тази ваксина ще приключат чак през 2023 г. Това означава, че българите, които сега се ваксинират с нея, всъщност са опитни мишки. При това, без производителят на ваксината да се охарчи за тестването и с един цент“, обясни пред симпатизантите си д-р Пламен Пасков.

Медикът уточни, че ваксините са биопродукт, който се създава от вируси. Тези ваксини са убити или живи. С части от определения мъртъв вирус се създава дразнител на имунната система, която да реагира с производството на различни имунотела. При живия вирус той чрез определени технологии е отслабен и действително заразява човек. При него се получават леки или никакви симптоми. С което се предизвиква имунната система да се справи с определена зараза. Тези два вида ваксини са били проверявани години наред. Той посочи условията, при които се създават ваксините.

„Първото е ефективност, която осигурява защита над 70% над приложените случаи, а това се проверява за голям период от време. Второто условие за една ваксина, което е най-важното, е тя да бъде безопасна. Страничните и вредните ефекти да са на много ниско ниво. В новонаправените ваксини за коронавирус няма човешка отговорност за последствията.“

Той препоръча лицата, които все пак искат да се ваксинират, първо да се консултират с лекар.

Дияна ГАНЕВА

 

 

2 thoughts on “Д-р Пламен Пасков определи Covid пандемията като манипулация, само доказаните ваксини помагат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *