Поредица успехи за учениците от ПГСАГ „А. Попов“ в национални конкурси

 

Ани Еросалимова от 12-и клас, специалност „Интериорен дизайн“ в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“, бе отличена със специалната награда за рисунка в единайсетия национален конкурс на тема „България и Китай – древни и уникални цивилизации“, организиран от Институт „Конфуций“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. А Елица Тонкова, също специалност „Интериорен дизайн“, спечели първото място в категорията „Колаж“, в същата категория Йоана Иванова е с поощрителна награда. Повече от 300 участници от над 20 населени места в България са изпратили свои творби в категориите „Презентация“, „Рисунка“, „Колаж“, „Есе“, „Приказка“, „Стихотворение“, „Разказ“ и „Реферат“.

Отлично се представиха и дванайсетокласниците на школото Виктория Костова – първо място, Васил Кюркчиев – второ място, и Румен Блажев – трето място, в националния конкурс „Морето не е за една ваканция“, организиран от МОН, НДД и РУО Бургас. И тримата призьори изучават специалност „Интериорен дизайн“ и са участвали с компютърни колажи в конкурса. Темата бе свързана със замърсяването на Черно море вследствие човешката дейност, особено по време на туристическия сезон. Натрупването на отпадъци, предимно пластмасови, нанася вреда както на морските организми, така и на здравето на хората. С участието си в конкурса младите хора изразяват гражданската си позиция и се стремят да увлекат все повече млади хора в екологични дейности, които те сами да организират.

Ръководител на наградените ученици е госпожа Даниела Петрова, старши учител практическо обучение по специалността в гимназията.

Преслав Цанков от 11-и клас, специалност „Архитектурна реставрация“, спечели поощрителна награда в националния конкурс „Димитър Маринов – будител и строител на нова България“ в чест на 175-годишнината от рождението на големия възрожденец, историк и етнограф. Конкурсът е организиран от РУО Монтана и Районния съд в град Лом. Ръководител на Преслав е госпожа Деница Трифонова, старши учител информационни технологии в гимназията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *