Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Фикред Ферадов: „Популизмът е опасно нещо, фирмата ми очаква четири пъти по-високи сметки за ток“

Поне четири пъти по-високи сметки за ток очаква за компанията си предприемачът и производител на прочутата павликенска боза Фикред Ферадов. Преди дни младият мъж, който е шести във великотърновската листа на „Национално обединение на десницата“, е получил уведомително писмо от електроразпределителното дружество във връзка с предстояща промяна в цената на електроенергията. Тя ще бъде изчислявана по нова формула, като предприемачът е пресметнал, че ще надхвърли 45 ст./квтч. „Ако досега съм плащал около 1000 лв., сметките ми ще набъбнат до повече от 4500 лв.“, обяснява Ферадов.

Той сподели, че създалата се икономическа ситуация вече го е принудила да освободи петима души от персонала си. „Реорганизирам производството. Ще се наложи да вдигна и цените, както започнаха да правят много производители“, обясни Ферадов и изрази опасенията си, че всичко това ще понижи драстично покупателната способност на хората. „Това е верижна реакция, която през януари ще избухне в страшна безработица“, прогнозира икономистът.

Досегашните управляващи са отговорни за създалата се ситуация, категоричен е той. По думите му служебните кабинети на Румен Радев, водени единствено от мисълта за политически дивиденти, не са взели мерки, за да се справят както с наследените от ГЕРБ проблеми, така и с новосъздаващите се ситуации покрай ковид кризата.

„Популизмът е много опасно нещо. Все някога става ясно, че всичко е било само сладки приказки и имитация, но тогава вече проблемите са станали ужасно тежки“, коментира предприемачът. В момента повече от когато и да било в парламента, а и в президентството са нужни разумни десни хора. „Левият подход ни докара дотук. Дясното е гласът на разума и макар да е много закъсняло – крайно необходимо е вече да имаме истинско дясно управление“, категоричен е представителят на дясноконсервативния политически съюз, който се явява на изборите под номер 7 в бюлетината.

Ниски цени на енергията за производството и свобода на предприемачите е това, за което ще настоява „Националното обединение на десницата“: „Искаме едногодишен мораториум върху въглеродния данък. Убедени сме, че това е политически данък, който оскъпява с 60% цената на тока“, коментира предприемачът.

Фикред Ферадов призовава всички разумни, дейни и мислещи свои съграждани от Павликени, както и жителите на цялата област да гласуват с номер 7 за народни представители и за президент. Само това е десният глас за България, категоричен е той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *