Каузата на Сунай Мунков от ДПС е създаването на истинска средна класа в България

Закален в школата на спорта и живота, с цялата си дейност Сунай Мунков отстоява две лични каузи – спортът да привлече колкото се може повече младежи и създаване на истинска средна класа в България. Кандидатът за народен представител от ДПС счита, че именно средната класа е гръбнакът на икономиката и трябва да се предостави възможност хората да се развиват и да останат тук. Другата цел, на която се е посветил, е да се научат децата да спортуват, защото това възпитава, а вредните навици ще изчезнат. И двете каузи за него не подлежат на компромис и са осмислени след всички житейски изпитания по неговия път.

Сунай Мунков е роден на 8 октомври 1979 г. във Велико Търново по стечение на обстоятелствата, защото в Килифарево вече нямало родилен дом. Активен спортист в ученическите си години, той завършва специалност „Двигатели с вътрешно горене“ в техникума в Дебелец, а от училището си пази само най-добри спомени, защото успяло да направи от палави момчета като тях успешни хора. Заради показаните добри резултати в казармата го изпратили в полицейската школа в Пазарджик, а мечтата му била да стане криминалист.

Загубил твърде рано родителите си и му се налага да се откаже от мечтата си и да се хване на работа, за да издържа семейството си. Започнал и развил строителния си бизнес в София през 2015 г. Сунай го поверява на близък приятел и се отдава на политиката в лицето на ДПС във Великотърновска област. Всъщност в партията той е от 17-годишна възраст и един от първите, влезли в младежката организация. „ДПС има на какво да научи останалите партии опоненти – как се създават кадри и възможността, която предоставя партийната култура на своите членове и симпатизанти. За жалост, противопоставянето в България стана модерно, което никога не е водило към нещо добро. В името на човещината трябва да се постигне съгласие, а егото да остане на заден план, за да има по-добро бъдеще за младото поколение. Моите роднини от първо коляно всички до един са в чужбина и това много ми тежи. Трябва да се създат такива условия, че българите да остават в родината си“, казва Сунай Мунков.

Думата му тежи и не спестява дори на съпартийците си горчивите истини. Като политик, обича да казва това, което мисли, и никога не се подмазва на по-големите началници. Не смята да се променя, пък и за това му качество е уважаван както от съпартийците си, така и от всички, които го познават.

Сунай Мунков призовава хората да не вярват на популистки политически изказвания, които ще доведат не просто до хаос, а до бедствие.

Общителен и сърдечен с хората, той е приятел с много свои политически противници и е щастлив, че за разлика от много от тях, той свободно може да изразява мислите си, защото ДПС е модерна партия. Казва, че политиката му дава възможност да се опита да поправи много неща, с които не може да се примири, особено разделението, станало напоследък още по-голямо. „Никога не съм мислил, че хората трябва да се делят на етноси и религии. Привърженик съм на това да вдигнем колкото се може повече нивото на културата на нашата нация. В същото време, и за това сме виновни всички политици, трябва да изкореним неграмотността, която е основен проблем. Но важен е тонът, с който ще подходим, той не трябва да е командирски. Хората са можещи и неможещи, но тези, които не могат, не трябва да ги отхвърляме с лека ръка“, заявява кандидат-депутатът от ДПС.

Врял и кипял в политиката, Сунай Мунков е на пето място в листата на ДПС и е реалист за евентуалното си избиране. Но той е отборен играч и застава с името и лицето си, защото може още много да даде на партията си.

А. СТОЙНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *