Продължават слънчевите дни с обичайни есенни температури

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще бъдат между -1 и 2 гр. За В. Търново минимална температура около 0.

Във вторник до обяд времето ще остане слънчево. В ниските места и високите котловини сутринта ще се образуват мъгли, които постепенно ще се разсейват. Следобед облачността ще се увеличава и вечерта ще бъде разкъсана. Ще духа сутринта слаб, а следобед умерен вятър от изток. Максималната температура ще бъде между 12 и 14 гр. За Велико Търново максимална температура около 13.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време. Сутринта ще бъде мъгливо. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури слабо ще се повишат и на 1200 м ще бъде около 8 гр., а на 2000 м – около 3.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.8 гр. през 1960 г., а най-ниската измерена минимална температура е -4.9 през 1979 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 45 минути и ще залезе в 18 часа и 17 минути. Фаза на Луната: пет дни след пълнолуние.

В сряда сутринта в равнините части на Дунавската равнина ще има мъгли, които с напредването на деня постепенно ще преминават в ниска облачност, а тя ще се задържи почти през целия ден. По по-високите части слънцето ще се покаже около обяд. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 1 и 4 гр. Максималната температура слабо ще се понижи и ще бъде между 10 и 12. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Сутрините видимостта отново ще е намалена, в ниските места и около водните басейни до мъгла, която постепенно ще се разсейва. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 2 и 5 гр., а максималните ще останат между 10 и 13. В събота, неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. Температурите слабо ще се повишат.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда облачността ще е променлива със сутрешни мъгли. Ще духа умерен вятър от североизток-север. Максималните температури ще останат без съществена промяна. В четвъртък и петък над планините ще има разкъсана облачност. Върховете почти през целия ден ще останат мъгливи. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Тевпературите в петък слабо ще се повишат. В събота и неделя ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът ще бъде слаб. Максималните температури слабо ще се повишат и на 1200 м ще бъде около 10 гр., а на 2000 м – около 4. В понеделник над Балкана времето ще бъде слънчево, вятърът ще се преориентира от юг и чувствително ще повиши температурите по високите места. Максималните температури на 1200 м ще бъде около 11, а на 2000 м – около 8 градуса.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *