Съдят 23-годишен за притежание на марихуана за 126 000 лева

Окръжна прокуратура – Велико Търново, внесе в съда обвинителен акт срещу 23-годишен мъж, придобил и държал наркотици с цел разпространение.

Обвинението срещу П.Г. е за това, че на 11 март тази година във Велико Търново, в съучастие като извършител с Л. Т. и с И. М. – помагач, е придобил и държал с цел разпространение марихуана с тегло 21 060 грама на стойност 126 360 лева. Дрогата е в особено големи размери.

Обвиняемият се занимавал с продажба на наркотични вещества. От лятото на 2020 г. той извършвал престъпната дейност със своя приятел Л. Т. Доставките с марихуана получавали от И.М. Складирали я в квартира във Велико Търново, като я разпространявали заедно или поотделно на клиенти на територията на Великотърновска, Плевенска, Ловешка, Софийска и Пловдивска област. Двамата доставяли опиатите на място след предварителна заявка от купувачите, направена посредством интернет приложения.

Съучастниците на П. Г. по това наказателно производство са осъдени с одобрени от Окръжен съд – Велико Търново, споразумения, като са им наложени наказания по 3 години условно с изпитателен срок от пет години.

П.Г. е извършил престъплението в изпитателния срок на предходно осъждане за същото деяние, когато му е било наложено наказание от 11 месеца условно с три години изпитателен срок.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *