ВТУ ще си сътрудничи с университетите в Плевен и Габрово

Меморандум за сътрудничество подписаха ректорът на МУ – Плевен, проф. д-р Добромир Димитров и ректорът на великотърновската алма-матер проф. д-р Христо Бонджолов. Същият подписа и с ректора на ТУ – Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров. Те се споразумяха да разработват съвместни учебни програми, както и съвместно да изпълняват национални и международни проекти

Техническият университет в Габрово бе домакин на работна среща между ректорите на МУ – Плевен, ВТУ и Техническия университет, както и ръководителите на центровете за компетентност към тях. Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ бе представен от своя ректор проф. д-р Христо Бонджолов.

Целта на срещата бе ректорите на трите големи висши училища в региона да подпишат договори за сътрудничество за осъществяване на съвместна образователна, научноизследователска и развойна дейност. Ректорите са водени от убеждението, че партньорството между академичните институции ще доведе до устойчиво икономическо и социално развитие на региона чрез предлагането на висше и професионално интердисциплинарно хибридно образование в областта на техниките, технологиите и социалните дейности, отговарящо на изискванията на пазара на труда.

Домакините показаха на своите гости уникалното оборудване и възможности на технологичния парк към ТУ-Габрово, който включва общо 18 лаборатории.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *