Софиянче отпразнува рождения си ден с животните от фермата приют „Приятели на четири крака“ в Хотница

МАГАРЕ, КОН, КОКОШКИ, ПРАСЕ И КОЗИЧКИ БЯХА СРЕД ГОСТИТЕ НА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА 2-ГОДИШНИЯ ЯВОР, който отбеляза личния си празник във фермата приют за животни „Приятели на четири крака“ в Хотница. Момченцето е от София, но родителите му избрали да направят партито в единствената по рода си къща, представляваща своеобразно царство на животни, пострадали от човешко насилие.

„Идеята за общия празник е дошла спонтанно. Майката искаше да обявим събитието на страницата ни във Фейсбук, за да дойдат и други деца. Но заради новите противоепидемични ограничения той протече само в тесен кръг. Дойдоха и наши съседи, които му направиха подарък. Семейството беше подготвило голяма торта, сладки и солени печива. Искаха да потопят детето в света на животните. Водили са го в зоопарк. Но при нас контактът с четириногите е пряк”, споделя стопанката на фермата Вера Трендафилова.

Само преди няколко дни приютът „Приятели на четири крака“ обяви, че се нуждае от финансова подкрепа, за да осигури храна за животните. Два дни по-късно се появиха дарители, с чиято подкрепа бе доставен цял камион със сено.

В стопанството посещенията са безплатни и всички са добре дошли да се забавляват с животните.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *