Ани Панайотова е „пазителката” на градската автогара от 36 г.

Ани Панайотова работи на автогарата в Полски Тръмбеш от далечната 1985 година. Вече 36 години усмихнатата „пазителка” упътва пътниците, които, за съжаление, стават все по-малко. Точно като автобусите – навремето през общинската лицензирана автогара са преминавали много, като само тръмбешките са били 43. Сега положението с трафика на обществения транспорт е трагично, защото почти всички си имат собствени коли. Въпреки това обаче има и хора, които не могат без автобусната мрежа. В момента тя се представя от микробуси на две фирми, които преминават през общинската автогара.

Актуалният график на бусовете през Полски Тръмбеш

От В. Търново за Полски Тръмбеш те са 8, а в обратната посока са с един бус повече. Разписанието в официалните сайтове за транспорт обаче не е точно. Кога със сигурност можеш да ползваш автобус от П. Тръмбеш за В. Търново и обратно, най-добре знае Ани. Тя живее със съпруга си в Климентово, но иначе е родом от Царски извор, Стражишко. Навремето със съпруга си Пламен се срещнали в училището в Стражица и после станали семейство. Имат две дъщери – едната е във Франция, а другата е в Добрич. Радват се на трите си внучета и с нетърпение жадуват да ги видят.

Ани всъщност не дава билети, това правят шофьорите на микробусите. Тя се занимава със заверки на пътни листи и с усмивка дава информация за трафика. На автогарата спира и общинският автобус, чийто шофьор е съпругът на Ани. Рейсът бе пуснат преди време от общината за селата. Него хората ползват да идват на пазар и за лекарства в Полски Тръмбеш. Понякога обаче въпреки тази скъпа придобивка, отнела й много нерви с тежка процедура на Общинската администрация, не се ползва от жителите, които честичко предпочитат таксита, които невинаги са легални. „Сега хора няма, едно време автогарата бе пълна с пътници и с носталгия си спомням времето, когато имахме 43 автобуса. Но това е минало. Днес е важно все пак да има обществен транспорт, но да е точен и да може да се разчита на него. Понякога бусовете се пълнят, пътуват ученици и гости на града. Проблемите стават, когато разписанията не са точни и няма информация при промяна”, споделя още Ани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *