ОбществоПриложение Полски Тръмбеш

Четири пожара за два дни в Крушака влудиха огнеборците

От 1 юни до началото на октомври пожарникарите от Полски Тръмбеш са реагирали на 110 сигнала за произшествия. Ликвидирани са общо 93 пожара. С преки материални щети са възникнали 15, от които 5 в жилищни, административни и други сгради, един в промишлен обект, два в спомагателни, временни или паянтови постройки и 5 в транспортни средства.

Това е останало след пожара в Крушака

Без нанесени материални щети са възникнали 80 пожара, от които 61 в сухи треви, паднала листна маса и храсти във и извън урбанизирани територии, а 19 в отпадъци.

Извършени са общо 17 аварийно-спасителни и помощни операции, от които 2 за катастрофи с транспортни средства, а 15 за оказана техническа помощ – отводнявания и други. За щастие, лъжливи повиквания няма.

По-характерни през периода са възникналите няколко последователни пожара в стопански постройки в местността Крушака, източно от Полски Тръмбеш. На 16 и 17 август в разстояние на няколко часа възникнали четири пожара в съседни жилищни и стопански постройки, а разследването на причините продължава.

През август и септември започна подготовката на младежкия противопожарен отбор на СУ „Цанко Церковски” за участие в републиканските състезания в курорта „Албена“, но във връзка с ограниченията, въведени срещу разпространението на Covid-19, те не се състояха.

При извършените проверки през периода са съставени 4 акта за установяване на административни нарушения за нарушители, които са причинили запалвания в стърнища, сухи треви и пасища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *