До обяд ще бъде облачно и мъгливо, повече слънце – в следобедните часове

Вечерта ще бъде предимно ясно, а през нощта ще започне да се образува мъгла. Ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 1 и 3 гр. За В. Търново минимална температура около 3.

В сряда сутринта в равнинните части на Дунавската равнина ще има мъгли, които с напредването на деня постепенно ще преминават в ниска облачност, а тя ще се задържи почти през целия ден и ще бъде разкъсана. По по-високите части сутринта видимостта също ще е намалена, а слънцето ще се покаже около обяд. Ще духа слаб вятър от северозапад, а вечерта – от север. Максималната температура ще бъде между 10 и 12 гр. За Велико Търново максимална температура около 12.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина сутринта ще е мъглива. С напредването на деня по високите части мъглата ще се разчиства, а в по-ниската част ще преминава в ниски облаци и ще остане облачно. Ще духа умерен вятър от североизток-север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 7 гр., а на 2000 м – около 4.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 28.8 гр. през 1911 г., а най-ниската измерена минимална температура е –6.1 през 1988 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 46 минути и ще залезе в 18 часа и 16 минути. Фаза на Луната: шест дена след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *