Пенсионер от Петко Каравелово плаща за три кубика дърва, те се оказват наполовина

72-годишен от Петко Каравелово броил 240 лева за три кубика дърва на местен доставчик, но в крайна сметка дървата се оказали наполовина.

72-годишният Йордан Лазаров е завлечен с голямо количество дърва.

За това алармира синът на пенсионера Иван Лазаров. Според него баща му Йордан Лазаров е бил завлечен и не му дали документ за дървата. След това възрастният мъж се оплакал, но от това няма полза. Да разбере какво точно се случва, се заел синът, който живее във Велико Търново. „Баща ми е вдовец и живее сам на село. През февруари – май тази година прекара тежко заболяване и сега се възстановява. В продължение на четири месеца се грижех за него. В края на юни реши да си закупи дърва за огрев от местен доставчик, чиято база е в района на бившето ТКЗС в селото. След две седмици му доставили дървата, но те видимо въобще не били три кубика”, разказа Иван Лазаров.

Синът лично ги прибрал в двора на къщата в присъствието на свекървата на доставчика и веднага й казал, че му се струват по-малко. След време баща му подреждал дървата и го уведомил, че са по-малко от два кубика и ще трябва да купят още, защото няма да му стигнат за зимата. Иван веднага отишъл в базата на доставчика и разговарял с него.

Той му казал, че това е реалността и дори да се оплаче на кмета, на полицията и на горския, нищо няма да се промени. Двамата се разбрали доставчикът да ги види на място подредени. Той отишъл в къщата и се уверил, че дървата наистина били много по-малко, но обяснил, че причината не била в доставката.

След словесен спор доставчикът и негов колега дори казали, че повече няма да карат дърва на бащата на Иван Лазаров. Синът се срещнал с кмета Светослав Щирков и му се оплакал.

„Той ме увери, че ще разговаря с доставчика и ще съдейства да се разреши проблемът. Още няколко пъти разговарях с него, но резултат няма и досега. Накрая измерих количеството на дървата и установих, че са 1.8 кубика вместо заплатените три. Докато ги прехвърляхме и редихме отново, никъде не видяхме маркировка от лесничей, също така не беше издаден документ за количество и цена”, твърди още Иван Лазаров.

Според кмета на Петко Каравелово такъв сигнал действително има и не е единствен. В селото обаче имало няколко доставчици на дърва, а самият той не можел да направи нищо, но е разговарял с конкретната фирма, която продавала законна дървесина. Друг сигнал за доставени по-малко дърва засега нямало, но още един възрастен човек му се оплакал, че му закарали по-дълги дърва, каза още Светослав Щирков.

Така бай Йордан Лазаров явно ще трябва да си купи още дърва за зимата и „да пие една студена вода” за платените, но недоставени. Полицията трудно би могла да разследва подобни масови случаи по селата за измами, но може превантивно да следи доставчиците.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *