Вашият хороскоп за месец октомври, изготвен от Тодор Емилов – ТЕО, специално за в. „Борба“

Действайте за стопляне и хармонизиране на взаимоотношенията

 

Октомври златният месец или този, който винаги свързваме със златната есен време носталгично, но и плодотворно. Време, в което са ни скъпи разходките на открито в слънчевите дни. Месец, когато избираме все по-топлите пуловери. През този октомври звездите предричат, че като първостепенна грижа ще е топлотата не само на телата ни, а и на душите ни. Топлотата във взаимоотношенията и като цяло – стоплянето на тези отношения, които са захладнели в последно време. На 7 октомври Венера влиза в Стрелец и ще ни напомни, че преди всичко сме хора и са ни нужни чувства, споделени мисли и емоции, за да се радваме на живота. Меркурий, Сатурн и Юпитер ще приключат ретроградните си фази и отново ще тръгнат в директна посока, освобождавайки ни от излишни тегоби и давайки малко оптимизъм, че макар и тежки, времената могат да са една идея по-розови, отколкото ги виждаме. Най-популярният аспект – ретроградният Меркурий, е до 18 октомври, когато е добре да сме внимателни с мислите и чувствата, за да не предизвикаме какафония и да не развалим важни за живота си взаимоотношения.


ОВЕН

Залагайте на сигурното

 

Овните вече успяха да активират с много агресия някои ненужни взаимоотношения и тенденцията ще продължи да властва и над месец октомври. Въпреки че първата му половина е прекрасна за връзки, делови контакти и нови професионални запознанства, малцина от представителите ще бъдат искрени и често няма да казват това, което мислят. Друг фактор, на който трябва да спрем вниманието си, е това, че винаги ще негодуват и ще мрънкат, с което още повече ще отдалечат хората от себе си, особено през втората половина от месеца. Любовните им взаимоотношения няма да се подобряват, а ще се влошават. По същия начин стоят нещата и с доходите, така че този месец не е добър за експерименти и импровизации. Залагайте на сигурното.


ТЕЛЕЦ

Благоприятен месец

 

За представителите на Телец октомври ще бъде поредният розов месец от тази година. Нека обаче се ограничат от правенето на инвестиции и даването на пари, без те да са оправдани. В началото на месеца ще изпитват силна агресивност, но няма да успяват да я извадят навън и ще трупат много негативни емоции. Любовта след 7 октомври ще изиграе благоприятна роля и при тях се очаква развитие и възможност за просперитет в тази област. При мнозина след средата на месеца ще бъде силно активирана професионалната област от техния хороскоп. Те все още са под благоприятни звездни влияния и планетите се движат хармонично и насърчително за живота им през този есенен месец.


БЛИЗНАЦИ

Добър месец за любов

 

При Близнаците тенденциите не са по-различни, отколкото при Телците. Октомври се оказва един доста благополучен месец, а ретроградният Меркурий няма да смути техния начин на живот. Като за начало, ще се активират възможности в професионалната сфера, а в областта на любовта и интимните преживявания продължава тенденцията, която се заформи неотдавна – на разцвет. В периода 10-20 октомври по-сприхавите от вас ще са много дисциплинирани, но и хапливи в изказа. На работното място често ще си поставяте неизпълними цели с оправданието, че това ви мотивира да се борите. Моят съвет е да сте търпеливи и да постигате всичко с времето си. Сега заложете на стабилизация в любовта и брака. Спокойствието там ще ви донесе и удовлетворение във финансовата сфера.


РАК

Проблеми в работата

 

Октомври ще бъде доста нестабилен месец за Раците, не за друго, а защото те сами ще си създават всички възможни притеснения. Контактите в началото на месеца ще окажат благотворно влияние по-нататък, но те ще бъдат тенденциозно отбягвани с извинението, че хората не заслужават рачешкото им внимание. Ретроградният Меркурий през първите три седмици от месеца ще им донесе много проблеми в службата. За съжаление, няма да си вземете поуки и вместо да обявите пас през това време, вие напук на съдбата ще поставяте начало след начало, с което си създавате сериозни бъдещи главоболия. След 18 октомври ще бъдете зарадвани от новина в личен план, която ще повдигне тонуса и настроението ви. В края на месеца нервите и напрежението на работното място ще растат, а ескалацията може да ви накара да си потърсите и нов работодател.


ЛЪВ

Търсите хармония

 

Щастливите възможности при вас са продиктувани от навлизането на Венера в Стрелец, която ще ви помогне да стабилизирате финансовото си състояние, но също така и да обърнете повече внимание на детайлите в службата. Не бъдете прекалено консервативни и се слейте с промените, на които ставате свидетели. В началото на месеца сами ще си създадете сериозен конфликт със семейството на ревностна основа. През втората десетдневка ще настъпи и период на делови подем, където успехите ще са породени от вашата контактност и разумност в действията. Залагайте на благата дума и хармоничната приказка, която си имате с всички колеги около себе си. Опитайте да потиснете егото си и да се извините за някои допуснати грешки. През октомври не само вие, а и всички наоколо търсят хармония във взаимоотношенията. С общи усилия и общи компромиси можете да я постигнете.


ДЕВА

Внимавайте с килограмите

 

През октомври очаквайте силен поток на положителна енергия. Ще имате възможност да се срещнете с благоприятни контакти, с великолепни хора и по този начин ще си създадете добри познанства. Още в началото на октомври ще почувствате прилив на сили и въпреки семейните недоразумения, няма да загубите оптимистичната си нагласа. Не е за пропускане и финансовата част на прогнозата. Звездите ви съветват да сте рестриктивни и консервативни относно по-големите разходи. И най-вече инвестициите. Често ще желаете да купувате вещи, без да имате нужда от тях. В здравословен аспект е хубаво да не прекалявате с количеството на храната, която поемате. Служебните ангажименти растат, стресът също, а това може да ви докара някой килограм в повече.


ВЕЗНИ

Слушайте другите

 

Не можем да твърдим, че Везните се намират в особено благоприятна позиция, като се вземе предвид техния период на Сатурнова дупка. Въпреки това месецът ще протече доста активно, бързо и със засилени възможности в сферата на финансите. И все пак, бъдете внимателни. Не е време за стартиране на изцяло нов бизнес, но ако вече имате такъв, можете да се радвате на стабилизация и известна възвращаемост. През първата десетдневка от месеца проявявате своенравие и няма да слушате съветите, които ви се дават от останалите хора. Това, че не вземате под внимание мнението на другите, ще удари директно вашия джоб, защото ще се окаже, че за грешно направена финансова крачка някой вече ви е предупредил, а вие не сте го послушали. Втората половина от октомври ще ви помогне да отключите духовното в себе си. Радвайте се на всичко красиво, колкото и малко да е то. Ще проумеете, че дребните неща са от значение и те ви дават сили за живот.


СКОРПИОН

Професионални промени

 

Докато всички се оплакват от ретроградния Меркурий, вие ще сте облагодетелствани, защото той ще предизвика редица положителни промени в живота ви, една от които е желана реформа в професионалното ви поприще. През по-голямата част от октомври ще показвате явни възможности във всички сфери – социална, финансова, интелектуална и лична. През първата десетдневка от месеца ви очаква доста интересна среща от социален тип, с която може да създадете здрав контакт. Гледайте в бъдещето. В момента изживявате благоприятен период и въпреки че, също като Везните, се намирате в Сатурнова дупка, животът ви ще претърпи известно раздвижване. В любовта също ставате доста общителни, което не предполага поддържане на една, а на няколко паралелни връзки. Едната от тях задължително ще е с финансов интерес.


СТРЕЛЕЦ

Прикрити страхове

 

Стрелците притежават голямо количество жизнена енергия, която на този етап обаче е скрита вътре в тях и чака катализатор, за да бъде открехната. Ретроградното движение на Меркурий, колкото и безобидно да е на пръв поглед, им носи доста тревоги и подсъзнателни страхове. Мнозина ще развият комплекси и чувство за малоценност, което интересно ще прикрият с високомерие, гордост и проява на свръх висша форма на егоизъм. По този начин ще подчинят хората, с които общуват. Ще действат на максимата „по-силният побеждава”. Финансовата сфера, за огромно съжаление, е доста уязвима при Стрелците, не само през октомври, а и през следващите месеци. Те трябва доста да се потрудят, за да поддържат същия имидж на работното място, който имаха до момента. Причината е, че на шахматната дъска се явяват и други силни, обаятелни и симпатични играчи, които са тяхна явна конкуренция.


КОЗИРОГ

Подем и хармония

 

В последните месеци се усещахте без особени сили, без възможност да се изявите и в ситуация на силно подчинение на обстоятелствата. Добрата новина през октомври е, че можете да очаквате олекване и потръгване напред. Сатурн отново ще заеме своя директен ход и ще отключи вратичките към сърцата на другите, за да хармонизирате взаимоотношенията си. Не така леко обаче стоят нещата с доходите, които и при вас, както при другите знаци, са болна тема. Време е да помислите за трансформации, за минаване на нови релси и преструктуриране. Малко по малко съдбата започва да ви показва, че в последно време затънахте на едно място. Иска се реновиране на мечтите, целите и идеите. В личен план октомври ще ви донесе ново любовно запознанство. Дали то ще е и новата подадена ръка в професионален аспект, само времето ще покаже.


ВОДОЛЕЙ

Нужда от промяна

 

Без съмнение нещата при Водолеите вървят към подобряване. Това е дългосрочна тенденция, въпреки че не всеки ден при тях е розов. Истината е, че отсега им предстоят много реформи на работното място, възможности за издигане, ако са трудолюбиви, и на пълна деградация, ако са мързеливи. Те сами ще определят съдбата си и това е най-интересната черта не само на месец октомври, а и на идните две до три години. Октомврийското слънце ще донесе много настроение и позитивни емоции. Водолеите ще са в подем при новите запознанства, някои дори ще пътуват поне два пъти в месеца. Разкривайте непознати светове и не се колебайте да поискате от шефовете да ви командироват за кратко. Имате нужда от пълна промяна в средата на живот.


РИБИ

Повярвайте в себе си

 

Още преди седмица стана ясно, че Рибите се намират в благоприятна ситуация. Планетите с родителска ласка закрилят представителите на този знак и в момента всички Риби се изживяват като галеници на Зодиака. Тенденцията е по-продължителна и ще трае през целия октомври. Месецът ще им донесе възможности да потърсят нови делови перспективи. Тук е мястото да кажа, че не са застраховани от сключване на спекулативни сделки, от които няма да излезе това, което са очаквали. Нека добре да внимават как управляват парите си. Също като Девите, и те са застрашени да извършват грандиозни разходи за ненужни неща, подтикнати чисто емоционално за това. Много добре правете сметка на бюджета си. Може да сте галеници, но това не означава, че гърнето с мед няма дъно.

 

Тео

One thought on “Вашият хороскоп за месец октомври, изготвен от Тодор Емилов – ТЕО, специално за в. „Борба“

  • 01.10.2021 в 15:05
    Permalink

    БлагоДаря ,Ви !Честит ,благословен месец!Да бъде здраве за всички!Амин!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *