27 медицински сестри и акушерки се дипломираха във Велико Търново

10 МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И 17 АКУШЕРКИ ЗАВЪРШИХА УСПЕШНО СЛЕДВАНЕТО СИ ВЪВ ФИЛИАЛА НА ВАРНЕНСКИЯ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ В СТАРАТА СТОЛИЦА. Тяхното обявяване за правоспособни специалисти по здравни грижи стана на официална церемония в подразделението на вуза, при която бяха спазени всички противоепидемични мерки. Младите кадри бяха поздравени чрез видеообръщение от ректора на висшето учебно заведение проф. д-р Валентин Игнатов.

„Преди няколко години, когато прекрачихте нашия праг, вие предприехте дълго и необикновено пътешествие по пътя на знанието и науката, изпълнено с големи предизвикателства. Вие станахте важна частица от нашата над половинвековна история и традиции, част от нашето голямо академично семейство. Университетът ви даде безкомпромисно качество на обучение. По време на следването си се учихте от най-добрите преподаватели и това ви даде здрава основа за развитие занапред“, заяви той.

„Почти 100% е реализацията на всички завършили от третия випуск на Филиал Велико Търново и най-радостното е, че те продължават професионалния си път в България“, заяви директорът на филиала доц. Диана Димитрова. Тя допълни, че в момента в базата на вуза в старата столица се обучават близо 130 студенти.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *