Предстоят слънчеви дни, повишаване на температурите, валежи са вероятни само във вторник

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 1 и 3 гр. За В. Търново минимална температура около 1.

В петък ще бъде предимно слънчево. Сутринта мъгли ще има на по-малко места, и то основно около водните басейни, които бързо ще се разсеят. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималната температура ще е между 14 и 17 гр. За Велико Търново максимална температура около 16. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9 гр., а на 2000 м – около 5.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 29 гр. през 1911 г., а най-ниската измерена минимална температура е -8.6 през 1988 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 48 минути и ще залезе в 18 часа и 13 минути. Фаза на Луната: шест дена преди новолуние.

В събота сутринта в много райони ще има намалена видимост. Там с напредването на деня ще се образува ниска слоеста облачност, която постепенно ще се издига и намалява. На останалите места до обяд ще преобладава слънчево време, но следобед облачността постепенно ще се увеличава до разкъсана. Ще духа сутринта слаб, а следобед умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. Максималната температура слабо ще се понижи и ще бъде между 11 и 14. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

В неделя ще има променлива облачност със сутрешни намалени видимости. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат между 4 и 7 гр. Максималните температури ще са между 12 и 15.

В понеделник ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб южен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна.

През нощта срещу вторник ще се заоблачи и във вторник времето ще бъде облачно, а следобед ще завали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от юг. Температурите ще се задържат сравнително високи.

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще намалее, но ще запази южната си посока. Температурите ще се повишат.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 11, а на 2000 м – около 5 гр. В неделя в западния дял ще преобладава слънчево време, а в централния ще има временни увеличения на облачността. Вятърът ще бъде умерен от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 8 гр., а на 2000 м – около 0. В понеделник до обяд времето ще бъде слънчево. Следобед от запад ще започне заолачаване. Вятърът ще се преориентира от юг и ще бъде умерен. Максималните температури на 1200 м ще бъде около 10 гр., а на 2000 м – около 4. Във вторник времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 2000 м вечерта ще се примесва със сняг. Ще духа силен вятър от юг. Температурите ще останат без съществена промяна. В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще продължи да духа силен южен вятър. Температурите ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *