Весeлин Великов дава шанс на млади футболисти срещу „Септември“, но иска победа без продължения

Защитникът Мариян Иванов и халфът Радослав Апостолов не са в групата за днешния мач на „Етър ВТ“ срещу „Септември“ в София за Купата на България. Първият е наказан за една среща заради натрупани жълти картони, полузащитникът пък получава почивка. Капитанът Здравко Илиев и още поне двама от титулярите също няма да започнат двубоя в столицата, тъй като старши треньорът Веселин Великов иска да ги съхрани за предстоящото в неделя гостуване на „Спартак“ (Варна) за първенство. Шанс за изява получават младите футболисти на „виолетовите“.

„Отиваме за победа! Ще дам почивка на някои от основните футболисти и ще дам шанс на други, които имат по-малко игрови минути. Нашият важен мач е в неделя със „Спартак“ (Варна), защото искаме да се върнем по най-бързия начин в Първа лига, но пак казвам – няма да отпишем срещата със „Септември“, отиваме и играем за победа.

Мачът ще е по-различен от този за първенството. Сигурен съм, че и техният треньор ще направи някои промени в състава си, но нас това не ни интересува. Трима ще получат почивка, а Мариян Иванов е наказан. Тези момчета, които по-малко са играли, трябва да докажат, че заслужават да играят в „Етър“. Трябва да отстраним и този съперник за купата, надявам се, че този път няма да играем 120 минути“, коментира Веселин Великов. Вчера възпитаниците му тренираха на стадион „Ивайло“, след което заминаха за София.

Двубоят със „Септември“ е днес от 15:00 часа, главен съдия е Радослав Гидженов, асистират му Георги Стамболджиев и Светослав Енчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.