Времето днес ще бъде тихо и спокойно със следобедно слънце

Вечерта ще бъде предимно ясно, а през нощта ще започне да се образува мъгла. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 1 и 3 гр. За В. Търново минимална температура около 1 гр.

В четвъртък сутринта в равнинната част, високите котловини и около водните басейни ще има мъгли, които бавно ще се разсейват и ще се задържат почти до обяд, а на места в крайдунавските райони ще се разчистят чак следобед. След това ще преобладава слънчево време. Сутринта ще бъде почти тихо, а следобед ще духа слаб до умерен вятър от североизток-изток. Максималната температура ще бъде между 12 и 14 гр. За Велико Търново максимална температура около 13.

Атмосферното налягане ще бъде без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около8, а на 2000 м – около 4 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 28.9 гр. през 1911 г., а най-ниската измерена минимална температура е -8.6 през 1988 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 47 минути и ще залезе в 18 часа и 14 минути. Фаза на Луната: седем дни след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *