Избори 2021

Костадин Костадинов: „Ако ни гласуват доверие на изборите, отменяме ограничителните мерки“

Според кандидата за президент Костадин Костадинов от „Възраждане“ заповедта за зеления сертификат е насилствена и противоконституционна. Той бе във Велико Търново, за да се срещне с гражданите и заедно с кандидата за вицепрезидент Елена Гунчева да се включи в поредния протест против въвеждането на зелен сертификат.

Костадинов сподели пред в. „Борба“ мнението си относно мерките.

 

 • Включвате се в пореден протест срещу мерките, кажете какви са вашите искания и защо според вас зелените сертификати не са адекватно решение?
 • Никой нормален български гражданин, без значение дали живее във Велико Търново, или някъде другаде, не иска и не желае да се въведат ограничителни мерки, които са на база негов личен избор. Ние от „Възраждане“ сме категорични, че тези дискриминационни мерки трябва да бъдат премахнати незабавно. Ако получим достатъчно голяма подкрепа на изборите на 14 ноември, аз гарантирам и обещавам, че още на 15-и ще започна процедура по отмяната им. Ако някой иска да спазва дистанция, да носи маска или да се ваксинира – нека го направи, но не трябва желанието на някого да се превръща в мое задължение.
 • Какво обещавате на хората?
 • Това, което им обещавам, е да им върна свободата и демократичния избор. Всички мерки ще отидат в историята, ние имаме нужда от нормализация. Ще направя всичко възможно да спра дивашката античовешка пропаганда, която всяка сутрин ни плаши с черни статистики. Цялата тази паника и психоза трябва да приключи и хората, които са отговорни за това, да бъдат подведени под наказателна отговорност.
 • Това ли е първото нещо, което ще предприемете като стъпки при евентуалното си влизане в управлението на държавата?
 • Да, разбира се. Ние имаме отчаяна нужда от нормализация на живота в нашето болно, изтормозено и уплашено в ъгъла общество. Искаме да бъдем оставени да водим спокоен, достоен и нормален живот. Не трябва да бъдем третирани като концлагеристи, а държавата в момента се опитва да ни превърне в концлагер. На 14 ноември гражданите сами ще решат какво искат. Искат ли достоен живот, или искат ограничения и дискриминации?
 • Какви са другите приоритети на партията освен премахване на ограничителните мерки?
 • Това със зелените сертификати и с нормализацията на живота в България е нещо, което е належащо към сегашния момент. Ние имаме много сериозен проблем с това, че нашата държава изчезва от лицето на земята. От 14 години сме държавата с най-голяма смъртност. Най-големият ни проблем е демографската катастрофа и ние сме единствената партия, която поставя този въпрос.
 • Как си обяснявате зачестилите провокации лично към вас и партията ви?
 • „Възраждане“ става все по-силен фактор и по този начин се опитват да ни изкарат от равновесие и мен лично да ме уплашат. Единственото, което постигат, е да ме мотивират още повече. Обещавам на всички, които създават тези провокации, че ще отговарят рано или късно. Ние знаем кой ги поръчва, знаем колко пари са дадени и по какъв точно начин е създадена провокацията, всичко е достатъчно добре известно. Ние водим война за оцеляването на България, тези хора са врагове, а враговете трябва да бъдат унищожени.
 • Кои са основните ви опоненти?
 • Основният ни опонент е апатията и неверието на хората. Апатията, че нищо не зависи от тях, неверието, че могат да променят нещо. Дори и тук, когато разговарям с хората, те смятат, че може би ще ни откраднат гласовете, как можем да се справим с това, дали можем да го преодолеем. Това ни е основният проблем – народ, който не вярва в себе си, няма бъдеще. Нашата цел е да събудим вярата в българите. Хората трябва да разберат, че тези, които ни управляват, са техни слуги, а не господари. Ако хората не вярват в себе си и не вярват, че от тях зависи нещо, повярвайте ми, нищо добро не чака България.

Дияна ГАНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *