Водещи новиниЕленаЗлатарицаИкономика

Местното сдружение за развитие на общините Елена и Златарица получи допълнително финансиране от близо 800 000 лв.

СДРУЖЕНИЕ „МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ОБЩИНИ ЕЛЕНА И ЗЛАТАРИЦА“ ВЕЧЕ РАЗПОЛАГА С ПО-ГОЛЯМ БЮДЖЕТ след допълнително финансиране от близо 800 000 лв. Средствата са договорени чрез подписване на споразумение преди броени дни, а субсидирането идва от Програмата за развитие на селските райони. Усвояването на парите трябва да се случи до юни 2025 г. За тях могат да кандидатстват представители на аграрния бранш, както и такива, които развиват дейности в неземеделски сектори, като култура, туризъм, инфраструктура.

След допълнителното увеличение на средствата сдружението вече управлява общо 2,7 млн. лв. Най-сериозен ръст има в бюджета, предвиден за прием по мярка „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Парите по това направление от 195 600 лв. набъбват до 515 600 лв., от които свободният ресурс към момента е близо 420 000 лв.

Със 115 000 лв. скача бюджетът и за кандидатстващите с проекти по „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“.

Приемът по подмерките ще започне в края на 2021 г. и ще продължи през цялата 2022 г.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *