Москов и Цветанов: „Най-големите кражби са през системите на държавата“

Лидерите на „Национално обединение на десницата“ Петър Москов и Цветан Цветанов определят кражбите през държавните и публичните системи като най-сериозния проблем в българската политика.

Те обръщат внимание, че не става въпрос за отделни държавни поръчки или договори, а за работеща от години система за кражба на парите на българските данъкоплатци чрез редовно отклоняване към харчове за ненужни или изобщо неизвършвани услуги. Краде се през всички публични системи и голяма част от депутатите от досегашните парламенти участват в изграждането на тази система.

Цветанов и Москов определят партиите от ляволибералното управление на България през последните години като гръбнака на тази система, независимо дали са били в изпълнителната власт, или са охранявали престъпното законодателството като депутати в парламента. Най-актуалният пример за сътрудничеството им е мълчанието на всички, и най-вече на Румен Радев, по най-грандиозното ограбване не само на днешните, но и на утрешните български данъкоплатци. Българските граждани ще изплащат кредит от 3 млрд. лв., който правителството на ГЕРБ и патриотите е изтеглило, за да построи с наши пари проект на руската газопреносна система. Това е кражба от българите не само за финансирането на чужд икономически проект, но и гарантира закрепването на българските потребители към скъпия руски газ и освен кредита и лихвите по него ги принуждава да плащат завишени сметки за газ и електричество за години напред.

Лъжата на българските политици, че „няма ляво, няма дясно“, е опит да се избяга от категоричните решения, които дава десницата срещу задкулисието и кражбите. Разликата между лявото и дясното решение е, че левите сменят началниците и продължават кражбите, а десните променят системата и спират кражбите. Истинското спиране на кражбите например е да няма държавна банка, през която политиците да раздават парите на данъкоплатците, а не да сменят началниците на държавната банка и да продължат да раздават парите ни на приближени фирми, както предлага Кирил Петков.

Като бивши министри, Цветанов и Москов споделиха с граждани от Пловдив през седмицата личните си битки с това ограбване и с огромната съпротива на системата, организирана във всички нива на властта и на държавата. Според двамата вече десетилетия тези системи крадат от пенсионери, инвалиди, пациенти и данъкоплатци и нито една политическа сила няма воля да промени това. Всеки опит за промяна среща негласното сътрудничество на всички политици от ляволибералната върхушка, чиито спорове и публични битки са само на ниво кой точно да управлява системите за кражби и кой най-пряко да се облагодетелства от тях, а не как те да бъдат премахнати.

Сред най-ярките примери, които двамата дадоха от личния си опит, са отхвърлянето на закона за пръстовия идентификатор, който през кратката си работа, преди да бъде спрян, успя да спаси от ограбване по 10 млн. лв. на месец от парите на българите за здравеопазване, които без този контрол НЗОК раздава на приближени фирми и изпълнители без връзка с нуждата на пациентите.

Като лидери на „Националното обединение на десницата“ двамата са категорични, че единственият път да се спре това ограбване е смяна на целия ляволиберален законодателен хаос от силно дясно управление, което да изгради ясни закони, силен контрол за спазването им от всички и никакви възможности за злоупотреби с публични и държавни пари. Това започва със закон за лустрацията, който за срок от 10 години да отстрани от досег с публичните пари и от управлението всички политици и фирми, свързани със задкулисието на бившите кадри на БКП и ДС, които са в основата на приемането на корупционни закони и практики за кражби на обществени пари.

Национално обединение на десницата е с номер 7 за изборите на 14 ноември.

2 thoughts on “Москов и Цветанов: „Най-големите кражби са през системите на държавата“

 • 02.11.2021 в 10:56
  Permalink

  Нали бяха министри в правителствата на Борисов – явно знаят как се краде през системите на държавата – защо обаче го тръбят по вестниците, а не подадат сигнали до прокуратурата?
  И сега защо ламтят за власт – за да се докопат пак до парите които се крадат през системите на държавата?
  Гну ме е от такива същества!!!

  Отговор
  • 02.11.2021 в 13:29
   Permalink

   Само един истински убеден ГеПаджия може да си помисли че всички правят като него – а именно да пълнят чекмеджета с крадените от народа пари . Снимката я видяхме за ваша изненада на нея не е Цветан

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.