На силна листа с доказани професионалисти от региона залага „Продължаваме промяната“

Листата с кандидати за народни представители от „Продължаваме промяната“ – В. Търново, включва само местни лица, познати на хората в региона със своя професионален опит и успешна реализация. Това, което ги отличава от останалите, е, че всеки от тях добре познава проблемите на местно ниво, както и пътя за тяхното решаване. Убедени са, че промяната в България зависи от хората с висока експертиза, които могат да бъдат полезни както за региона, който представляват, така и за националните политики и приоритети.

Водачът на листата арх. Йордан Терзийски е родом от В. Търново. Възпитаник е на ПМГ „Васил Друмев“, след което завършва архитектура в УАСГ, гр. София. Има над 15 г. опит в проектирането на жилищни, обществени сгради и интериори на територията на България, Нидерландия и Великобритания. Създава и развива startup компания, която разработвa малка енергоефективна умна къща за производство в заводски условия. 37-годишният водач на листата се занимава с управление на проекти, инвестиции в недвижими имоти и участва в различни социални каузи. Той е съосновател на първия български баскетболен отбор за хора в инвалидни колички „София – Балкан”.

След него на второ място в листата е нотариус Милен Матеев, роден и израснал във В. Търново. Той също е възпитаник на ПМГ „Васил Друмев”, след което завършва право в СУ „Климент Охридски”. Работи като нотариус от 2000 г. Два мандата е бил заместник-председател на Апелативна колегия – В. Търново, на Нотариалната камара на Република България. Семеен, с една дъщеря. В практиката си като юрист Милен Матеев ежедневно се сблъсква с пороците на законотворчеството от последните години, което според него налага тяхната корекция, за да се върне доверието на обществото в институциите.

Листата на „Продължаваме промяната“ включва още един юрист – Лили Матева от Г. Оряховица, която е на трета позиция. Тя е магистър по право и по финанси, завършени във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Вписана е като синдик от 2017 г. Има над 20 г. опит като адвокат и е съдружник в най-голямото адвокатско дружество в Централна Северна България. Нейната специалност е в областта на наказателното право и процес, търговското и дружествено право и търговска несъстоятелност. Адвокат Матева е вписана в регистрите на медиаторите през 2006 г., член е на Градското дружество на Съюза на юристите в България. Семейна, с две деца.

На четвърта позиция е д-р Кина Николова, която от 10 г. е началник на Отделението по неонатология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. За дългогодишната й дейност в областта на медицината и активния й принос в развитието на неонатологията д-р Николова бе отличена с награда от регионалната структура на Българския лекарски съюз във В. Търново. Нейната лична кауза, заради която се включва в политиката, е желанието за качествено наблюдение и превенция на заболяванията при децата.

На пето място в листата е д-р Стефан Войчев, който управлява дентална клиника във В. Търново. Още докато е студент в МУ – София, се включва в редица социални каузи. Като част от Ротари и Ротаракт клуб участва в кампании, насочени в подкрепа на Дома за деца с увреждания в с. Видраре. Връщайки се в родния град, д-р Войчев продължава социалните инициативи и от години лекува безплатно децата от „SOS Детски селища“ във В. Търново. Той е семеен, с две деца.

Д-р Пламен Латев от Павликени е шестият кандидат в листата на формацията. Той е лекар с четири признати специалности и е управител на медицинска клиника в гр. Павликени. Лекарят превръща в своя кауза борбата с Covid-19, за което бе отличен от Министерство на здравеопазването.

Следващият специалист в листата е инж. Милена Генчева. Завършила е Техническия университет във Варна. Зад себе си има над 40 г. професионален опит в сферата на енергетиката и търговията с материали за различни видове електрооборудване. Тя е отговорник за изграждането и поддържането на много енергийни обекти в Северна България. Инж. Генчева е семейна, с една дъщеря и се радва на двама внуци.

След нея се нарежда най-младият кандидат в листата – 31-годишният лесовъд Иво Дечев от Г. Оряховица, познат с участията му в различни социални инициативи. Има сериозен опит в сферата на лесовъдството и дърводобива, в които от години има натрупани нерешени проблеми. Иво Дечев е семеен, с един син.

Издателят Велимир Кенаров, който е на девета позиция, работи повече от 12 г. в сферата на полиграфията. Той е мениджър на издателско-полиграфически комплекс „Абагар“ и живее във В. Търново. Член е на Управителния съвет на Търговско-промишлената палата в старата столица. Завършил е магистърска степен, специалност „Финансов мениджмънт“ в СА „Д. А. Ценов“ в Свищов. Семеен, с две деца.

На десета позиция е Саад Алуани, който израства в семейство от смесен брак във В. Търново. Той е магистър фармацевт от МУ – София, като лабораторните изследвания за дипломната си работа извършва в VUB Брюксел, Белгия. През 2011 г. открива първата си аптека в региона, а по-късно и в София. Има над 10-годишен опит по фармакотерапия, лекарствена регулация, електронно здравеопазване и фармацевтични грижи, председател е на „Сдружение на независимите аптеки“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *