„Национално обединение на десницата“: „Дясното намира решения, вместо да търси оправдания“

Наложително е да възстановим доверието в институциите и авторитетите и да преустановим наложилата се практика на противопоставяне и отрицание.“ Това каза по време на двучасова среща с жители на Велико Търново водачът на местната листа на „Национално обединение на десницата“ Цветан Цветанов. На срещата бяха кандидатите за президент и вицепрезидент на консервативнодесния съюз Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева, както и Петър Москов, лидер на партия КОД, също част от обединението.

По думите на Цветан Цветанов точно в тон на противопоставяне е преминала и дейността на 45-ото и 46-ото народно събрание. „Видяхте например, че актуализацията на бюджета беше като някакво наддаване, без някой да мисли за обезпечаването на тези разходи след това“, припомни Цветанов.

Двете формации в „Националното обединение на десницата“ остават последователни и верни на убежденията си и на десните ценности, защото популизмът е вреден. „Това, което правим е с добър хоризонт. Радвам се, че заедно с д-р Петър Москов можем да дадем една много ясна дясна посока за политическия живот на страната, да възстановим дясното. Тези, които вярват в истинското дясно и изповядват тези ценности, нека се присъединят към нас“, каза още Цветанов и допълни: „В тези условия на пандемия липсата на политическо лидерство в продължение на две години ни остави да се въртим в един омагьосан кръг и очевидно държавата не знае какъв е изходът от тази ситуация“.

Цветанов припомни мрачния факт, че България е на първо място по смъртност – и в началото на пандемията, и сега, като при това остава с най-нисък процент имунизирани граждани. „И дори тук се наблюдава това противопоставяне и отрицание. Все едно че едните не са управлявали, а другите пък казват „предишните са ни виновни за това, което се случва днес“.

Цветанов заяви, че всички знаем кой е левият кандидат за президент, а при всички останали липсва позициониране, единственият десен е Горан Благоев.

Надявам се истински десните хора да ни припознаят, каза кандидатът за президент Горан Благоев. „Още преди началото на кампанията много ясно формулирахме, че говоренето „няма ляво, няма дясно“, „всички са маскари“ и „партиите са виновни“ е вредно, коментира той. По думите на известния публицист, автор и дългогодишен водещ на едни от най-съдържателните и родолюбиви телевизионни предавания у нас размиването на този политически спектър води до обществена мъгла. „От „Национално обединение на десницата“ ясно заявяваме, че сме десни. Припомняме на обществото какво е дясно, както и това, че дясното търси решения, вместо да намира оправдания“.

Досега съм отказвала предложения да се включа в политиката. Станах част от тази кампания, защото дължим много както на „децата на прехода“, така и на тези, които сега ще се родят. А и това са моите убеждения – бях на митингите и стачките в началото на 90-те години, винаги съм вярвала в десните идеи, аз съм десен човек“. Това каза кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева, която, като лекар, повече от 30 години от различни позиции е участвала в грижата за здравето на българите. От 2 години д-р Георгиева отговаря за ковид структурите в една от най-големите болници в България. „В момента ситуацията налага да си съберем обществото и да намерим някакъв път, който да ни изведе от ужаса, в който сме попаднали“, категорична бе д-р Георгиева.

За силна и смислена информационна кампания за ваксинациите настоява „Националното обединение на десницата“, подчерта д-р Петър Москов. Тя трябва да е насочена към притесненията на хората и да им предоставя пълен набор данни от гледна точка на медицинската наука, за да имат възможност да вземат своето решение на база истинска информираност.

Национално обединение на десницата“ е с номер 7 в изборната бюлетина за народни представители и с номер 7 в бюлетината за президент и вицепрезидент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *