Горещи новиниОбщество

Преасфалтират Присовските завои, но без да ги изправят

Дългоочакваното изправяне на Присовските завои край В. Търново – проект, с който се ангажира лично кметът Даниел Панов, явно скоро няма да се случи. Затова пък започна ремонт на участъка с печална слава между старата столица и Дебелец. В момента се прави отводнителна система от двете страни на пътя, просветлява се районът, оформят се банкети и се поставят бордюри. Целият участък ще бъде преасфалтиран с т. нар. набита фракция, предвидена за много тежко натоварване на движението. След това ще бъде положена и нова маркировка.

Организацията на движение се осъществява със светофар, но се е образувала огромна колона от чакащи да преминат автомобили, видя наш екип.

Ремонтът се осъществява със средства, отпуснати от АПИ, защото пътят е част от републиканската пътна мрежа. Трябва да приключи до 11 ноември, успоредно с края на ремонта на Прохода на републиката. Той обаче няма да реши основния проблем на участъка, а именно лошата видимост заради завоите, което е причина за множеството катастрофи, негодуват шофьори. Въпреки множеството протести и подписки само като пожелание остава проектът за изправяне и нов пътен възел, който е входиран в АПИ, МРРБ и Министерски съвет.

Ана Райковска

Сн. Дияна Ганева

5 thoughts on “Преасфалтират Присовските завои, но без да ги изправят

 • Поредните наши пари хвърлени на вятъра.

  Отговор
 • Няма дупки. Какво му е на асфалта?

  Отговор
 • Няма дупки. Какво му е на асфалта? ПАРИ ДА ПАДНАТ. Няма общинар без голям апартамент и вила в Балкана.

  Отговор
 • Няма проблеми да сложите и една синя зона + репатратор и ще гласуваме с вашите числа . Хаха

  Отговор
 • Асфалта е добър и без преасфалтиране, проблемът е в завоите. Но, сега по новия асфалт знаете ли какъв кеф е да се кара… Само дано монтират и мрежи в канавките…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *