Водещи новиниОбщество

Архангеловден отбелязаха в сухиндолското село Горско Косово

Архангеловден отбелязаха в сухиндолското село Горско Кoсово. Десетки вярващи се събраха пред храма „Св. Архангел Михаил“, за да се помолят за здраве и да запалят свещ. Днес е и празникът на китното село, което се намира непосредствено до язовир „Александър Стамболийски“ и се отличава с красива архитектура на къщите, гледащи към емблематичната за Сухиндол Сопотска скала.

Именно в нейното подножие беше отслужен празничен водосвет от отец Христо. Той се обърна към вярващите, пожелавайки на всички в община Сухиндол здраве и просперитет.

На празничната служба присъстваха кметът на общината инж. Пламен Чернев, председателят на Общинския съвет Борислав Вълев, зам.-кметът Петьо Русев, кметският наместник на селото Дениза Тодорова, общински съветници, както и останалите кметски наместници от селата в общината.

Интересна е историята на храма в селото. Когато е изграден язовир „Александър Стамболийски“, на дъното му остава село Бара. Неговите жители създават ново село – Горско Косово, което доскоро нямаше църква. Със съдействието на инж. Пламен Чернев преди 6 години беше транспортиран параклис от Гърция и поставен в селото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *