Избори 2021

ПП „Възраждане“ с протест срещу тестването на учениците в училище

Протест на родители, учители и граждани срещу тестовете в училище се проведе в старата столица, а инициативата бе на ПП „Възраждане“. Около трийсетина души поискаха забрана на тестовете и изразиха съмнение, че това са стъпки към задължителна ваксинация на децата. В разговорите се включи и лидерът на партията Костадин Костадинов.

Родителите смятат, че не е правилно тестването да започва от най-малките.

„Ако някой иска този процес с тестването да успее, най-логично е да започне от големите ученици. Според нас това е травмиращо за самите деца и не е там мястото те да доказват, че са здрави“, обясниха някои от тях.

Според протестиращите силен натиск се оказва върху родителите.

„Да, тестовете са щадящи, но пак е някакъв вид притискане на родителя да премине към ваксинацията. Не всички деца искат да плюят в чашки.“

По думите им тестването на малчуганите може да ги накара да намразят лекарите и учителите още от ранна възраст.

Освен това смятат, че тестовете ще удължат учебния ден.

„За съжаление, има нездравомислещи хора, които смятат, че тестването няма да наруши психиката на децата им. Подкрепям директорите, учителите на всички деца, които са тук, съжалявам, че са толкова малко. Всяко медицинско лице знае, че децата от начален етап са все още с много крехки носни капиляри и когато тръгнат да плюят преди училище, те се стресират и подлагат на психически тормоз. Ако се окаже положителен някой тест, трябва да се направи PCR, нали така? Те като му ровят по ноздрите, дали това дете ще бъде добре?“, заявиха още присъстващите на протеста. Те се включиха и в подписка, придружена с въпроси относно тестването и протичането на учебния процес за тези, които отказват да се тестват.

От партия „Възраждане“ са единствените, които се обявяват твърдо за това, че незабавно трябва да се премахнат зелените сертификати, както и че принудителното ваксиниране е форма на насилие.

„Който казва, че никой не ме задължава да се ваксинирам, значи лъже. Или е сляп, или е с промит мозък. Националните медиите не са безпристрастни, лансират се само тези, които казват, че ваксините са прекрасно нещо, как ще живеем дълго и щастливо и всичко ще е цветя и рози. Нищо такова няма да се случи. Държат се нагло и безобразно с хората с обратна гледна точка. Всеки ден се промиват мозъци и се броят трупове. Защо не се говори за постижения на българи, защо не се говори за децата, които са родени? Защо не се обърна внимание на другите болести, от които умират хора?“, пита лидерът на партията Костадин Костадинов.

Дияна ГАНЕВА

Сн. Дияна ГАНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *