Водещи новиниОбщество

Завърши ремонтът за 2,1 млн. на 22 км от Прохода на републиката, отварят го днес следобед

В следобедните часове на 11 ноември се възстановява движението по ремонтираните близо 22 км от Прохода на републиката – път II-55, в участъка Килифарево – Предела. Със завършване на строителните работи се повишава безопасността на движение през предстоящия зимен сезон, тъй като трасето е основна пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик между Северна и Южна България, както и за пътуващите от ГКПП „Дунав мост 1“ през Стара планина към ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Маказа“.

Отсечката е с възстановена асфалтова настилка, обрушени и обмрежени скатове, подобрено отводняване, съоръженията са с подменени дилатационни фуги, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи (мантинели) и др.

При ремонта са положени 2200 тона асфалтова смес, по алпийски способ са обрушени 300 куб. м скатове и са положени 50 000 кв. м мрежи, които предпазват пътното платно от свличането на камъни. Почистени са 350 куб. м свлачищни и срутищни участъци и са укрепени 60 куб. м пътни откоси.

Стойността на ремонтните дейности е 2,1 млн. лв. с ДДС. Изпълнител е „Пътни строежи – Велико Търново“ АД, с която АПИ има договор по ЗОП (Закона за обществените поръчки) за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *