Артисти от великотърновския театър участваха във вълнуваща среща с ученици от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“

Артисти от великотърновския театър проведоха среща с ученици от ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ в старата столица. Младите попълнения в творческия състав на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ гостуваха по покана на Ученическия съвет и училищния психолог д-р Офелия Иванова. Основна цел на инициативата е възпитаниците на школото да се запознаят с млади вдъхновяващи личности, които да ги мотивират да следват мечтите си.

В срещата се включиха хормайсторът Яница Първанова и солистът Цветелин Илчев, които им разказаха за своя път в изкуството. Благодарение на ритмите на българската народна песен, която изпълни за тях хоровият диригент, и споделянето на емоции чрез импровизационен театър по поставени от тях въпроси учениците бяха умело въвлечени в света на сцената и театъра. Освен тях се включиха и най-новите попълнения – актьорите Никол Байчева, Кирил Милушев и Боян Фърцов. Те дебютираха на сцената на великотърновския театър в спектакъла „На изток от Рая“ по Джон Стайнбек. „Тримата артисти от драматичната трупа на театъра разказаха на учениците една от най-великите приказки за злото и доброто, за силата и слабостта, за любовта и омразата, за красивото и грозното. Обясниха им защо тези двоици са неразделни, как едното не може без другото и защо от тяхното сливане се ражда творчеството“, споделя училищният психолог.

„Децата останаха възхитени от младите артисти, които са красив пример за свободен дух, талант и желание да се развиват в град Велико Търново“, посочи д-р Офелия Иванова. Тя допълни, че тези творчески вечери са особено полезни за учениците, защото с езика на изкуството и с помощта на актьорите те се научават да разпознават емоциите и да преодоляват притесненията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.