В ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов отчетоха резултатите от международна мобилност по проект на Програма «Еразъм+»

На 15.11.2021 г. в платформата Тиймс се състоя онлайн отчитане на резултатите от проведената през м. септември мобилност на учители от Търговската гимназия по проект  «Съвременни тенденции в дуалното обучение. Образователни практики в Испания» по Програма «Еразъм+»,   Ключова дейност 1: «Училищно образование», КА 101.

В събитието се включиха: доц. д-р Христо Сирашки – директор на Център за професионално обучение; Татяна Друмева – обучител към ЦПО; инж. Веска Николова – директор на СПГ «Ал. Константинов»;  Христина Борисова – ЗДУД на СУ «Н. Катранов»; Сребрина Лилова – ЗДАСД на СПГ «Ал.  Константинов»; Румяна Иванова – бивш директор на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“. Присъстваха и всички учители, участвали в мобилността.

Настоящият директор на Търговската гимназия Лиляна Димитрова откри събитието, а координаторът по проекта Моника Цветанова представи подготвения под формата на презентация отчет. Разбира се, в рамките на няколко слайда не е възможно да се опишат всички впечатления и емоции, изпитани от участниците. Придобитият опит, обаче, е чудесна основа за по-доброто организиране на педагогическата дейност в училището и възможност за прилагане на наученото в учебните часове.

Румяна Иванова, през чийто мандат е стартиран проектът, изказа своята радост от успешното му финализиране и надеждата, че дуалното обучение в България ще намира все по-широко разпространение. Доц. д-р Сирашки, осъществил езиковата подготовка на участниците, поздрави колектива на Търговската гимназия с успешния проект и очерта възможностите за продължаващо и в бъдеще сътрудничество между ЦПО и училището. Юлия Величкова, като ЗДУД на Търговската гимназия, благодари на всички, работили по проекта и пожела това да е само една от многото успешни мобилности на колектива на училището и неговите ученици.

 

По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.