Гонка на пътя София – Варна – две коли опитали да изхвърлят от платното трета

Едното от возилата, участвали в престъпната гонка, се забило в мантинела, шофьорът се оказал дрогиран

Досъдебно производство за хулиганство е образувано в Полицейското управление във Велико Търново на 16 ноември вечерта. Работата по случая е започнала, след сигнал в 22,48 ч. от 18-годишна от Бяла черква. Младата жена се оплакала, че два автомобила преследват возилото, в което пътува по главен път София – Варна. В участъка между с. Балван и Велико Търново и се опитват да го изхвърлят от пътното платно. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип, който установил катастрофирал в мантинела лек автомобил «Ауди», управляван от 39-годишен от Бяла черква, с трима пътници от Павликени. В близост до него имало още две коли – «БМВ», управляван от 19-годишен от с. Балван, с двама пътника от същото село и още един лек автомобил «Ауди», управляван от 19-годишен от с. Леденик.
В хода на извършената проверка е изяснено, че водачът на БМВ-то е извършил непростойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като деянието е извършено при управление на автомобила.
При проверка на водача на аудито – 39-годишния от Бяла черква за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Започнато е досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.