БСП във Велико Търново излезе с позиция в подкрепа на Радев

Изпълнителното бюро на БСП във Велико Търново прие позиция в подкрепа на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. В нея се посочва, че великотърновските социалисти са първите в страната, които са подкрепили на общинска конференция Радев, при това още през януари. В позицията се казва още, че при последния цикъл събрания на основните партийни организации Радев и Йотова са били единствена номинация в цялата община.

„Издигнахме Румен Радев официално и през септември, като в основните партийни организации Радев и Йотова бяха единствена номинация. Всичко това е ясен знак, че редовите социалисти и симпатизанти дават висока оценка за първия мандат на нашата президентска двойка. Затова днес повече от всякога ние сме длъжни да ги подкрепим не само с думи, а с реално гласуване на балотажа.

В противен случай ще дадем път на задкулисието, което завладя нашата държава през 10-годишното управление на ГЕРБ и техния корумпиран модел, налаган с репресии и страх. Единствено Радев и Йотова категорично се опълчиха на паралелната държава, в която Борисов, Цветанов, Гешев и компания превърнаха нашата Родина.

Призоваваме всички другари и симпатизанти, които през последните дни атакуват Радев и Йотова, да се замислят и да осъзнаят, че по този начин наливат вода в мелницата на политическите ни опоненти. Нека вътрешнопартийните страсти да бъдат прекратени до балотажа и всеки истински социалист да подкрепи издигнатата с решение на НС на БСП кандидатпрезидентска двойка“, пише още в нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *