Възрастна жителка на Израел изгори банкноти заради страха си от Ковид-19

От страх да не се зарази с Ковид 19, 74-годишна управителка на имот в Израел е сложила банкноти в купа с белина, която е поставила в микровълновата фурна, предаде ДПА, позовавайки се на Националната банка на страната.
Банкнотите на стойност почти 2900 евро (3300 долара) са избухнали в пламъци. В писмо до банката жената е обяснила, че е искала чрез тази процедура да дезинфекцира парите от наемателите.
„Чувствам се много виновна, защото това не са мои пари. Аз съм честна гражданка, която никога не е унищожавала пари“, се казва в писмото. Жената е изпратила над 70 банкноти в банката.
Направен от валутния отдел преглед е установил, че банкнотите са истински и от банката са решили да ги подменят и да ги върнат на жената.
„Излишно е да казваме, че банкнотите в Израел съдържат железни нишки, които могат да предизвикат пламъци в микровълновата фурна“, поясняват от банката.
Според здравни експерти вероятността от заразяване с коронавирус от банкноти или монети е много малка.
Говорител на банката отбелязва, че финансовата институция всяка година заменя хиляди повредени банкноти. „Досега обаче не сме имали случай с готвени банкноти“, казва той.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *