Ниска активност на балотажа за президент във Великотърновска област

Доста ниска активност беляза вотът за президент и вицепрезидент във Великотърновска област, като според избиратели основна причина за това са огромната преднина от първия тур, както и липсата на мотивация у гласуващите заради изборната спирала у нас през тази година. По данни на РИК към 11 часа вчера бяха гласували едва 11% от имащите право на вот 207 349 души, или 22 585 избиратели. Около 15 часа пък тя достигна близо 20%. Изборният ден във всички секции на територията на област Велико Търново започна в 7,00 ч. в спокойна обстановка. Секция във Великотърновско премина от машинно към хартиено гласуване в следобедните часове. Става въпрос за секция N 95 в детската градина в Дебелец, уточни председателят на РИК Николай Илиев.

По думите му четецът на машинното устройство не разпознавал смарткартите за гласуване, като не е известна техническата причина за проблема.

Осем са секционните комисии, които работят в редуциран състав, тъй като сутринта имало неявили се членове от тях. Това обаче не възпрепятства изборния процес в секциите.

До късния следобед в неделя нямаше получени жалби и сигнали за нарушения в Районната избирателна комисия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *