Горещи новиниСпорт

Великотърновски състезателки с бронз от световно по естетическа гимнастика

Великотърновски състезателки станаха бронзови медалистки с националния отбор на България за жени на Световното първенство по естетическа гимнастика в Хелзинки. Детският отбор на “Етър Елит” (Magic),  категория 8-10 години е шести. Гимнастичките са възпитанички на треньорките Савина Ганчева, Ива Георгиева и Антоанета Ганчева. Малките гимнастички от Велико Търново бяха в състав: Елизабет Антонова, Никол Колева, Ивайла Илиева, Пресияна Колева, Лилия Мицова, Габриела Коларова и Божидара Минчева.

Националният тим на България се класира трети в отборното състезание на световното при жените в Хелзинки.

Надпреварата беше изключително оспорвана, като общо участваха 51 отбора от 15 държави. Българският отбор успя да спечели бронзовите медали и да затвърди водещите позиции на страната ни  на международната сцена в този спорт.

На първо място се класираха отборите на Русия, среброто отиде при отборите от Финландия, а бронзът и престижното трето място е за българските момичета. С отличията се окичиха Денислава Георгиева, Десислава Панчова, Михаела Дюлгерова, Йоана Дончева, Габриела Трендафилова, Християна Денева и Денислава Начева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *