Защитници на животните събраха пари за изграждане на клетка за разходки на кучетата от общинския приют край Шемшево

БЛАГОДЕТЕЛИТЕ ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА „ПРИЯТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ ВТ“ УСПЯХА ДА СЪБЕРАТ СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ЗАГРАЖДЕНИЯ, оформящи клетка, в която да се разхождат на открито настанените четириноги в кучешкия приют край великотърновското село Шемшево. Идеята за инициативата на доброволците се зародила отдавна, но различни фактори и обстоятелства все слагали спирачка за реализирането й.

В продължение на една година природозащитниците чакали създаването на проекта от строителен техник, след като трима различни майстори се наемали да свършат работата, но все отлагали ангажимента. Този път отдадените на каузата за помощ на животните си поставят задача клетката да бъде изградена до края на 2021 г. Те отправят апел за съдействие от страна на строители или бригада, които в момента са свободни и ще изпълнят съвестно работата по монтиране на загражденията.

Парите за реализиране на инициативата са събрани от дарения в последните три години на коледния базар в парка „Марно поле“. И тази година „Приятели на животните ВТ“ ще има своя къщичка с щанд там, където ще се продават различни артикули в полза на бездомни четириноги.

„За да успеем с благотворителната кампания, ни трябват хора, които да отделят по няколко часа на ден, за да може къщичката ни да е отворена. Моля ви, отделете малко от времето си за тази добра кауза! Всеки час, който можете да прекарате в къщичката, е от значение за нас. Къщичката ще е отворена по около 10 часа на ден и ни трябват по 3-ма души, които да поемат смени от по 3 – 4 часа. Отваряме в 10:00 часа, затварянето зависи от това колко хора ще има, понякога затваряме в 19:00 часа, а понякога и след 20:00 часа. В къщичката има две печки“, уточняват от организацията.

С парите от продажбите благодетелите всяка година осигуряват талони за безплатни кастрации на котки в областния град, плащат лечението на пострадали бездомни животни и т.н.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *