2650 лв. средна заплата дават за сестри в белодробната болница във Велико Търново

Привличат кандидати и с общински жилища и допълнителни бонуси

 

Свободни високоплатени места за медицински сестри обяви Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“ във Велико Търново. Гарантиран е и пълен социален пакет, включително осигуряване на общински жилища за служители, които не са от старопрестолния град. Работната седмица е с продължителност 35 часа.

Заплащането, което общинската СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ предлага за медицински сестри, е сред най-високите в цяла Северна и Централна България.

1000 лева е основната стартова заплата, а 1288 лева -добавката по методиката за допълнително възнаграждение за лекари на първа линия в борбата с Covid-19. Още 360 лева е допълнителното брутно възнаграждение по чл. 5 от ЗБНЗОК. Заплаща се и клас прослужено време 1%, както и всеки час наднормен труд. Ако медицинската сестра е с 15-годишен стаж, месечната й заплата достига 3000 лева. 35 дни е платеният годишен отпуск.

Общинската белодробна болница „Д-р Трейман“ е с основна роля за местното здравеопазване и е от стратегическо значение за Велико Търново и общината. Разположена в парка на хълм Света гора, СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ предлага всички необходими дейности и терапии за оптималното лечение и възстановяване на пациенти с белодробни заболявания, обяснява управителят д-р Стела Денчева.

Белодробната болница е единственото специализирано лечебно заведение в областта, което оказва висококвалифицирана пневмофтизиатрична медицинска помощ без прекъсване. В нея работят едни от най-високо квалифицираните специалисти по респираторна медицина в цяла Северна и Централна България. Само през последните два месеца болницата бе предпочетена за работа и професионално развитие от петима млади лекари, а към екипа се присъедини и опитен специалист по вътрешни болести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *