Големите ученици във Великотърновско се връщат на ротационен принцип в клас

ОТ 24 НОЕМВРИ ВСИЧКИ ДЕЦА ОТ ПЕТИ ДО ДВАНАДЕСЕТИ КЛАС В ОБЛАСТТА СЕ ВРЪЩАТ В ПРИСЪСТВЕНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ, НО НА РОТАЦИОНЕН ПРИНЦИП. Това стана възможно заради спада на заболеваемостта във всички общини под 500 на 100 000 души. Според плана на здравното министерство тази стойност осигурява безопасна среда за учениците и при спазване на наложените противоепидемични мерки не се създава риск от разпространение на коронавируса.

Всяко училище е изготвило свой собствен график за присъствено обучение, който подложени на утвърждаване от началника на Регионалния инспекторат по образование Розалия Личева. По преценка на директорите различните класове ще остават цяла седмица в класните стаи, докато през това време останалите паралелки ще са в онлайн занятия, а през следващите 7 дни – обратно.

Децата задължително трябва да носят защитни маски в общите части на учебните заведения.

Преди седмица близо 3300 ученици от първи до четвърти клас в областта се върнаха в присъствено обучение с прилагането на щадящите тестове. Все още няма яснота дали по-големите школници ще подлежат на периодична диагностика.

Междувременно диагностираните за 24 часа в региона са 115, сочат данните на РЗИ във вторник. Сред новите случаи е този на дете от подготвителна група в ДГ „Детски свят“ в Полски Тръмбеш.

Хоспитализираните инфектирани са 197 лица, а в домашна изолация са 1058 души.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *